Biblioteca Județeană Brașov a cumpărat un dispozitiv care permite dezinfectarea cărților

În Braşov se dezinfectează şi sterilizează inclusiv cărţile. Este o soluţie care garantează cititorilor o lectură mai rapidă şi s-ar putea aplica foarte uşor inclusiv în şcoli. Biblioteca județeană a cumpărat un dispozitiv care permite eliminarea virusurilor, bacteriilor, prafului, mucegaiului şi altor daunători din orice volum. Şi pot steriliza inclusiv obicte mici sau telefoanele mobile.

17 Septembrie 2020, 06:57 (actualizat 17 Septembrie 2020, 07:56) |
Cărți sterilizate la Brașov
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

 

Fiecare carte care revine de la cititori în Biblioteca Judeţeană Braşov este în primul rând dezinfectată. O procedură rapidă care se poate aplica în câteva minute şi care permite ca volumele să fie din nou împrumutate fără riscul de a transmite microbi. Până acum, toate cărţile intratu în carantină după ce erau returnate de cititori. Între 3 şi 14 zile erau ţinute la izolare.

Echipamentul de curățare are și o funcție de înlăturare a prafului. În plus, poate dezinfecta și alte obiecte mici, inclusiv telefoane mobile.

În acest condiţii se prelungeşte şi viaţa cărţilor. Cititorii pot împrumuta cărţi doar pentru acasă. Nu au acces în sălile de lectură iar orie cerere trebuie formulată printr-un email. Apoi merg la bibliotecă doar pentru a lua cărţile acasă.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 19°C 21°C
IASI 17°C 22°C
CLUJ 14°C 17°C
CONSTANTA 18°C 18°C
CRAIOVA 16°C 19°C
BRASOV 16°C 18°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI