BIAS 2017: Show-uri aeriene și expoziții pe Aeroportul Băneasa. Intrarea este liberă

22 iulie 2017, 09:48

Zeci de mii de oameni au mers la aeroportul Băneasa pentru cel mai mare miting aerian al României, BIAS. Spectatorii au putut vedea de la campioni mondiali de acrobaţie şi până la piloţi militari de F16 sau de MIG 29. Mai multe aeronave militare şi civile au putut fi văzute şi la sol, într-o expoziţie organizată în aeroport.

Vedeta incontestabilă a show-ului de la Băneasa a fost F-ul 16 intrat recent în dotarea Forţelor Aeriene Române. Piloţii români au decolat de la Baza 86 Feteşti şi au avut mai multe evoluţii deasupra Capitalei. Şi armatele poloneze şi turcă au adus la Bucureşti aparate similare pentru demonstraţii.

Deşi este de multă vreme în uz, MIG-ul 21 Lancer a continuat să surprindă plăcut zecile de mii de oameni veniţi la BIAS.

Doi multipli campioni mondiali de acrobaţie au evoluat la verticala aeroportului Băneasa: Jurgis Kairys şi Zoltan Veres.

Echipa de acrobaţie a aeroclubului României, Hawks of Romania, a avut mai multe evoluţii care au fost foarte gustate de public.

Programul BIAS

Potrivit siteului evenimentului bias.aero la spectacol vor participa:

Flying Bulls

Flying Bulls revin la Bucureşti cu o surpriză la înălţime, așa cum ne-au obișnuit în fiecare an! Vom putea urmări în evoluție cinci aeronave unice: Vought F4U Corsair, B25 Mitchell, Lockheed P-38 „Lighting” și două Dornier Alpha Jets.

Zoltan Veres

Cu peste 18.000 de ore de zbor şi peste 120 de tipuri de avioane pilotate, Zoltan Veres deţine toate tipurile de licenţe şi brevete posibile în aviaţie. Pilotează din 1978, iar în 1995, a fost inclus definitiv în lista celor mai buni 12 piloţi din lume.

Figura sa favorită este trecerea pe sub un pod – nu știm cum putem să-i facilităm acest exercițiu, singurul pod pe care i-l putem pune la dispoziție este Podul Băneasa. Rămâne să vedem până unde poate împinge limita acrobațiilor…

Aeroclubul României

Spectacolul aerian este garantat de prezența așilor Aeroclubului României – Hawks of Romania, White Wings, alături de paraşutiştii formaţiei Blue Wings.

Hawks of Romania evoluează cu 5 avioane EXTRA 300;

White Wings este formația de două planoare, care a dat clasă multor campioni mondiali la concursurile internaționale.

Blue Wings este formația de parașutisti, care vor încânta publicul de la BIAS, dezvăluind în aer drapelul tricolor de 400mp

Spectatorii vor asista și la evolutii inedite de acrobatie individuală, realizate cu aeronave Zlin 50, Extra 300 și IAR 35

Iacării Acrobați

Sunt ludici, sunt dinamici, sunt îndrăzneţi! Nonconformismul lor produce senzaţii tari, luând publicul prin surprindere de fiecare dată.

La BIAS 2017, Iacării Acrobaţi vor oferi un spectacol senzaţional în formaţie, conţinând elemente cu un grad ridicat de dificultate, folosind efecte pirotehnice în display-ul acrobatic de noapte.

Curajoșii Iacări se vor urmări la înălțime, la fel de exploziv și jucăuș ca întotdeauna, cu Yak-urile 52!

Jurgis Kairys

Jurgis Kairys este multiplu campion mondial la acrobație, inventatorul multor manevre de acrobație aeriană care îi poartă numele (“Pass slide”, “Kairys Wheel”, “Small Loop”, “Cobra”). Este primul din lume care și-a pilotat avionul în zbor planat, asemeni unui elicopter.

Când îl întâlnești pe Jurgis și ai ocazia să stai puțin de vorbă cu el, începi să înțelegi de ce vârsta nu contează și te convingi pe deplin când îi urmărești evoluția în zbor. Pare că pentru acest magnific pilot regulile nu reprezintă decât provocări și ne promite la BIAS2017, un spectacol asezonat cu adrenalină, pasiune, precizie, joacă și profesionalism în acrobație la cel mai înalt nivel!

TAROM

O prezență aparte la BIAS este, de fiecare dată evoluția Boeing-ului 737 al companiei TAROM, care înseamnă emoție, respirație tăiată și admirație pentru trecerile la joasă altitudine, care fac proba profesionalismului piloților români și deliciul publicului pasionat de aviație.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Aeroportul Otopeni

Un avion cu pasageri a aterizat pe Aeroportul Băneasa în loc de Otopeni

Spectacol și culoare pe cerul din Santiago de Chile