Bianca Creț, pe urmele Smarandei Brăescu – locul 3 la juniori la Campionatul mondial de parașutism: “În acest sport, fiecare salt e unic, nimic nu se repetă”

2 august 2022, 11:12

Bianca Creț, o tânără din Oradea, a reuşit să obţină locul al treilea la juniori, la Campionatul mondial de parașutism.  O performanță excepțională, spun specialiștii care o compară cu Smaranda Brăescu, marea noastră campioana.  La 22 de ani, Bianca are peste 400 de sărituri în palmares și își propune că anul viitor să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.

Bianca practică paraşutismul de performanţă de la 16 ani, când a împlinit vârsta necesară pentru saltul cu paraşuta. Ea a preluat această pasiune de la tatăl ei, care în tinereţe a practicat paraşutismul.

De profesie, Bianca e radiolog, la început de carieră, şi lucrează la o clinică din Oradea.

Invitată la “3 ceasuri bune”, de la TVR INFO, Bianca Creț a povestit cum îmbină cele două pasiuni – medicina și parașutismul și care este obiectivul ei pe viitor:

“Ambele discipline m-au ajutat în viață, m-au făcut mult mai calmă și m-au învățat să trăiesc momentul. Mă bucur foarte mult că sunt comparată cu Smaranda Brăescu. Obiectivul meu este să iau cel mai înalt loc în campionatul mondial de parașutism”.

Aceasta a explicat și ce simte atunci când sare cu parașuta: “E o senzație unică. Primul salt nu se uită niciodată, ai parte de mult entuziasm și adrenalină, iar în acest sport, fiecare salt e unic, nimic nu se repetă. (…) Recomand tuturor să încerce acest lucru măcar o dată în viață. ”

Aeroclubul României oferă cursuri gratuite de paraşutism pentru tinerii cu vârste între 16 şi 23 de ani.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite