Bianca Andreescu este noua campioană de la Rogers Cup. Serena Williams s-a retras în lacrimi, după doar 19 minute de joc, în finala turneului de la Toronto

11 august 2019, 19:31

Este al doilea titlul WTA obținut de jucătoarea de 19 ani, după cel de la Indian Wells din acest an, iar performanța o va urca pe locul 14 în clasamentul mondial. Pentru Serena Williams este a doua înfrângere într-o finală, în decurs de o lună, după ce în iulie a fost învinsă la Wimbledon de Simona Halep.

(w500) Serena Wil

Serena, m-ai făcut să plâng! Știu cum e să te retragi în timpul turneelor și să fii accidentată. Dar ești o adevărată campioană, te-am urmărit jucând de atâtea ori. Ești o campioană adevărată atât pe teren, cât și în afara acestuia. Am rămas fără în acest moment. Sunt prima jucătoare din Canada care se califică în finală și câștiga acest turneu după 50 de ani. Această săptămână nu a fost ușoară, am avut atâtea meciuri dificile și în mod special lucrurile prin care am trecut în ultimele două luni nu au fost ușoare. M-am încurajat mereu să nu renunț – a declarat noua campioană de la Toronto, la ceremonia de premiere.

(w500) Serena Wil

Bianca Andreescu începuse bine meciul cu Serena Williams. Reușise un break, confirmat apoi cu serviciul, pentru a se desprinde la 3-1.

În acel moment, Serena a chemat fizioterapeutul, apoi a izbucnit în lacrimi și a anunțat că nu mai poate să continue. A urmat un moment emoționant, în care Bianca a  îmbrățișat-o pe marea jucătoare americană și i-a adresat cuvinte încurajatoare.

„Îmi pare rau, am încercat, dar nu am putut”, a declarat Serena Willims, în lacrimi, la ceremonia de premiere.

Serena nu a câștigat niciun trofeu de când a revenit în circuit, după ce a devenit mama unei fetițe. A jucat trei finale de Grand Slam, toate pierdute (Wimbledon 2018, US Open 2018 și Wimbledon 2019 – învinsă de Simona Halep).

La ceremonia de premiere a existat și un moment amuzant, când Bianca s-au urcat în scaunul arbitrului pentru a prezenta trofeul spectatorilor… de la înălțime.

Bianca a început acest turneu  după o pauză de câteva luni, din cauza unor probleme la umăr. În acest turneu, în afara meciului din semifinale, sportiva a avut doar meciuri de trei seturi și a stat pe teren peste 11 ore.

Le-a eliminat pe parcurs pe Eugenie Bouchard, Daria Kasatkina, Kiki Bertens, Karolina Pliskova și Sofia Kenin.

Bianca Andreescu uimea o lume întreagă în martie anul acesta, când câștiga turneul de la Indian Wells, după victoria senzațională în fața fostului lider mondial și triplă campioană de Grand Slam, Angelique Kerber. La 18 ani, Bianca  devenea prima jucătoare participantă cu wild card la turneu care devine campioană și cea mai tânără, după Serena Williams în 1999.

Urca atunci pe locul 24 în clasamentul WTA, după ce  începuse anul 2019 pe locul 152 în clasamentul mondial. Tânăra jucătoare a primit felicitări  chiar de la premierul Canadei, Justin Trudeau, care a scris pe o pagină de socializare: „De la wild card la campioana Indian Wells – Bianca Andreescu tocmai a făcut istorie. Felicitări, Bianca!”

(w500) Bianca And

Desfășurarea meciului

Bianca a făcut prima break-ul și a preluat conducerea în primul set, iar apoi a confirmat brekul pentru   3-1. din păcate, în acest moment Serena a anunțat că se retrage, din cauza unor spasme la spate.

(w500) Serena Wil

(w500) Bianca And

 

(w500) Bianca, pr

Bianca Andreescu are un palmares incredibil de 6-0 la meciurile directe cu jucătoarele din top 10, în acest an. La turneul de la Toronto, Bianca le-a eliminat pe Eugenie Bouchard, Daria Kasatkina, Kiki Bertens, Karolina Pliskova și Sofia Kenin.

(w380) Traseul Bi

Până la acest meci, Serena  reușise în turneu 31 de ași, față de 20 ai Biancăi. Totodată, Bianca a stat pe teren peste 11 ore, față de puțin peste 5 ore Serena.

(w500) Bianca And

AVANCRONICA MECIULUI

„Nu mint, viaţa este a naibii de uimitoare!” le-a strigat Bianca Andreescu, jucătoare de tenis canadiană de origine română de 19 ani,  părinţilor ei, după calificarea în finala de la Toronto, unde o va întâlni pe nimeni alta decât  Serena Williams.

Bianca Andreescu s-a calificat în finala turneului feminin de tenis de la Toronto, dotat cu premii totale în valoare de 2,83 milioane de dolari, după ce a dispus în două seturi, 6-4, 7-6 (7/5), de americanca Sofia Kenin, după două ore şi şase minute de joc.

De 3 ori mai multe puncte luate cu primul retur a avut Andreescu decât Kenin, în primul set adjudecat la 4. Cu rebreak făcut ca să egaleze la 2, în ciuda serviciului pierdut la 5-3, şi cu 3 mingi de meci irosite la 6-5 şi încă una în tie-break, Andreescu a sărutat terenul şi s-a prăbuşit în lacrimi după ce a devenit prima canadiancă din ultimii 50 de ani calificată în finala Rogers Cup unde se bate cu Serena Williams.

Ea va avea o misiune dificilă în faţa americancei Serena Williams, cap de serie numărul 8, care a învins-o în cealaltă semifinală, cu 1-6, 6-3, 6-3, pe cehoaica Marie Bouzkova, venită din calificări.

Este primul duel între Bianca Andreescu şi Serena Williams, 37 ani, deținătoarea a nu mai puțin de 23 de titluri de Mare Şlem, primul obținut în 1999, cu nouă luni înainte de naşterea adversarei sale din finala de la Toronto.

Andreescu joacă a patra ei finală din 2019, care îi garantează intrarea în Top 20 mondial.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite