Bianca Andreescu obține victoria carierei în fața Elinei Svitolina la Indian Wells, pentru a ajunge în prima ei finală Premier Mandatory. „Este un vis devenit realitate”

Bianca Andreescu la Indian Wells 2019
Bianca Andreescu la Indian Wells 2019
16 martie 2019, 10:09

Prezentă la turneu grație unui wild card, Bianca Andreescu, revelația acestui început de sezon, a învins-o pe Svitolina în două ore și 12 minute de joc și s-a calificat  pentru prima dată în finala unui turneu de categorie Premier Mandatory. Bianca este de altfel și singura jucătoare cu wild card din istoria turneului care a ajuns în finală.

În primul set al partidei, jucătoarea din Canada a fost condusă cu 3-0 și a reușit să revină spectaculos, fără a mai ceda vreun game până la finalul setului, pe care și -a adjudecat cu 6-3.

În setul secund ucraineanca a jucat mai bine și  s-a impus cu  6-2,  trimițând meciul în decisiv.

Bianca a început bine setul al treilea, cu break, a condus cu 3-1, însă deținătoarea locului 6 WTA a egalat. Ucraineanca și-a pierdut însă din nou serviciul.  Sportiva de origine română a avut nevoie de patru mingi de meci pentru a închide partida, după ce Svitolina a salvat una la 5-3 și alte două la 5-4.

”E incredibil să fiu în finală, nu demult priveam toate aceste jucătoare la televizor, iar acum le înfrunt şi le înving. Este un vis devenit realitate”, a declarat Andreescu, născută în Canada din părinţi români.

În finală, jucătoarea de 18 ani o va întâlni pe fosta lideră mondială, germanca Angelique Kerber, numărul 8 mondial, care a trecut de o altă revelaţie a acestui debut de sezon, tânăra elveţiancă Belinda Bencic, cu 6-4, 6-2, după 67 de minute.

”Nu am nimic de pierdut în finală, vor aborda acest meci cum le-am abordat pe toate în acest sezon, spunându-mi că îl pot câştiga”, a declarat Bianca Andreescu.

În sferturi, tânăra jucătoare de tenis de origine română, a avut o evoluție de senzație, eliminând un alt fost lider mondial,  Garbine Muguruza, cu un incredibil 6-0, 6-1 în doar 53 de minute.

Bianca Andreescu a început anul 2019 pe locul 152 în clasamentul mondial, iar în semifinale la Indian Wells a obţinut a 27-a victorie din acest sezon, mai multe decât oricare altă jucătoare.

Bianca a făcut senzație încă din prima săptămână a anului, când a ajuns în prima finală WTA a carierei, la Auckland, după ce le învinsese pe fostele lidere WTA Venus Williams și Caroline Wozniacki.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite