Bernadette Szocs, campioană europeană la dublu feminin, la tenis de masă, alături de austriaca Sofia Polcanova. Argintul a fost câștigat de perechea română Eliza Samara și Andreea Dragoman

18 august 2022, 14:58

Românca Bernadette Szocs și austriaca Sofia Polcanova le-au învins pe româncele Eliza Samara și Andreea Dragoman cu 3-0 (18-11, 11-6, 11-9) și sunt campioane europene la dublu feminin. Eliza Samara și Andreea Dragoman sunt medaliate cu argint.

–––––––––––––––––––––––––––––-

Eliza Samara și Andreea Dragoman le-au învins astăzi pe luxemburghezele Xia Lian Ni/Sarah de Nutte, cu scorul de 3-1 (6-11, 11-6, 11-9, 11-6) și s-au calificat în finală.

Perechea Bernadette Szocs/Sofia Polcanova (Austria) a câștigat cea de-a doua semifinală la dublu feminin, la Europenele de tenis de masă de la Munchen, contra perechii Adina Diaconu/Maria Xiao (Spania), cu scorul de 3-0 (11-2, 11-7, 11-6).

Astfel, în finală se vor întâlni patru sportive, dintre care trei sunt românce: de o parte a fileului vor fi Eliza Samara și Andreea Dragoman, iar de cealaltă, Bernadette Szocs și Sofia Polcanova (Austria).

Astăzi este și ziua Andreei Dragoman. Ea a declarat pentru TVR Info: „Tot ce îmi doream era să mai joc încă de ziua mea, să am meci de ziua mea, dar la asta nu m-am gândit niciodată, că o să ajung să joc finala la dublu, alături de Eliza și mă bucur tare mult”.

Eliza Samara a revenit în competiții după o operație la coloană.

Eliza Samara: „De când am văzut cu cine jucăm, meci de meci, i-am zis și Andreei că e șansă foarte mare, dar la dublu. Poate la simplu nu este foarte mare șansă, dar la dublu chiar e șansă de medalie. Că bronz, că aur, că argint, este medalie. Noi astăzi, ce câștigăm sau ce nu vom câștiga – aur sau argint – este un bonus (n.r., Întrebare: S-a mai întâmplat vreodată această performanță?) Nu, și ne bucură că e viitor. Andreea, Adina (n.r., Adina Diaconu), viitorul este asigurat. Astăzi eu am jucat meci de simplu, unde am salvat trei mingi de meci, după care, peste o oră, cu Andreea la dublu. Sunt în formă, nu mă doare nimic deocamdată și da, în finală va fi un meci foarte frumos. Vom vedea, ne bucurăm, și cine este mai bun să câștige!”.

Știre în curs de actualizare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite