Berlin: Restricțiile pe timpul nopții impuse barurilor și restaurantelor, anulate de un tribunal

Bar
Bar
16 octombrie 2020, 18:44

„Instrucţiunea de închidere a fost suspendată pentru moment, deoarece instanţa consideră că este disproporţionată, având în vedere alte măsuri luate pentru combaterea pandemiei”, a spus un purtător de cuvânt al instanţei din Berlin, potrivit Mediafax.

Curtea a precizat că nu există dovezi că barurile şi restaurantele care respectă regulile existente privind purtarea măştii şi distanţarea socială au contribuit la creşterea ratelor de infecţie.

Hotărârea a fost un răspuns la acţiunile în justiţie depuse de 11 proprietari de restaurante care au contestat închiderea.

Mai multe oraşe germane, inclusiv centrul financiar Frankfurt, au impus, de asemenea, o închidere timpurie pentru baruri şi restaurante, iar statele germane au convenit săptămâna aceasta cu cancelarul Angela Merkel că astfel de măsuri ar trebui să devină automate de îndată ce ratele de infecţie din orice zonă depăşesc 50 la 100.000 de locuitori într-o săptămână.

Germania, ca şi alte ţări din Europa, se confruntă cu o creştere accentuată a infecţiilor cu coronavirus.

Majoritatea statelor germane au convenit recent că locuitorilor din zonele cu rate de infecţie ridicate nu ar trebui să li se permită să se cazeze în hoteluri din alte părţi ale ţării pentru a limita răspândirea virusului în timpul vacanţelor şcolare de toamnă.

Dar opoziţia faţă de măsurile restrictive a crescut în ultimele zile, iar instanţele din statele Baden-Wuerttemberg, Saxonia, Saxonia Inferioară şi Saarland au anulat această interdicţie de cazare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite