Tot mai mulţi români preferă berile artizanale făcute cu ingrediente naturale în microberării. Sunt mai scumpe, dar avantajul e că sunt foarte aromate şi gustoase. Micii berari se confruntă însă şi ei cu noile provocări - pandemia şi scumpirile la materie primă şi energie.
Cătălin Minea este un arhitect care și-a deschis o microberarie artizanală. Totul a plecat de la curiozitatea lui de a face bere în casă. Acum a pus o afacere pe roate pe nișa berilor craft.
Andrei este barman la o un berărie artizanală din centrul Capitalei, unde vinde cele mai diverse beri.
Tot în centru este și terasă unde Dan Enculescu servește berea produsă de microberăria lui și a unor prieteni.
Unii cllienți adoră astfel de beri. Piața berilor artizanale este încă mică în România, sub 3 % sută.
Cel mai mult se consumă berea la PET.
Însă încet încet, piața crește. Potretul robot al consumatorului de bere craft din România este bărbat, sub 50 de ani, cu venituri peste medie și cu studii superioare.