BERD și UE acordă 20 de milioane de euro pentru afacerile inovatoare din Bulgaria, Letonia și România

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare
Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare
4 iunie 2019, 17:12

BERD și UE au lansat un nou program de finanțare care sprijină investițiile în domeniul cercetării și inovării prin intermediul întreprinderilor mici și mijlocii din Bulgaria, Letonia și România.

Finanțarea vizează aceste trei țări pentru că ele figurează cu cele mai scăzute realizări din cadrul UE în ceea ce privește capacitățile și rezultatele inovării. Sprijinul inovației reprezintă o oportunitate de a crește pentru țările cu o economie aflată în tranziție, bazată pe cunoaștere și care vizează reducerea emisiilor de carbon.

În acest cadru, 20 de milioane de euro din fonduri UE sunt puse la dispoziția BERD pentru a ajuta IMM-urile din Bulgaria, Letonia și România. În cadrul UE, IMM-urile sunt definite drept companii care au o cifră de afaceri anuală mai mică de 50 de milioane de euro și mai puțin de 250 de angajați.

Banca a investit aproximativ 3,9 miliarde de euro în Bulgaria, 697 milioane de euro în Letonia și peste 8,3 miliarde de euro în România.

BERD promovează dezvoltarea sectorului privat și inițiativa antreprenorială în 38 de țări din trei continente. Are filiale în 67 de țări.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă