Belgradul a cerut ca NATO să fie proactiv în Kosovo. România, printre țările care își suplimentează trupele în regiune

12 octombrie 2023, 09:47

Din trupele internaționale fac parte și câteva zeci de militari români, iar Bucureștiul a anunțat că va mai trimite încă aproximativ 100 de oameni după violențele de luna trecută.

Ministerul Apărării a anunţat la începutul lunii că România pregăteşte dislocarea suplimentară a unei companii de infanterie în Kosovo. Potrivit datelor transmise de Ministerul Apărării, România are în acest moment dislocaţi în teatrele de operaţii din Balcanii de Vest aproape 330 de militari, dintre care aproximativ 250 în Bosnia şi Herţegovina şi aproximativ 80 de militari în Kosovo, în operaţia NATO – KFOR.

„Ca urmare a autorizării de către Consiliul Nord Atlantic cu privire la suplimentarea forţelor pentru gestionarea situaţiei curente din Balcanii de Vest, România va disloca în perioada imediat următoare o subunitate de nivel companie, nominalizată ca parte a rezervei strategice la dispoziţia SACEUR, în cadrul operaţiei NATO KFOR din Kosovo. România, şi-a asumat, ca aliat NATO şi stat membru UE angajamentul de a contribui, cu forţe şi mijloace militare la efortul de menţinere a unui mediu stabil de securitate în regiunea Balcanilor de Vest”, a transmis, Ministerul Apărării.

Și alte state NATO au luat decizii similare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă