Belgia ridică treptat restricțiile

Belgienii ies progresiv din starea de carantină. După deschiderea magazinelor, ei pot merge de acum în vizite. Nu oricum, ci în condiții stricte. Premierul belgian a făcut apel la conștiința cetățenilor, pe care i-a rugat să respecte regulile de distanțare, pentru că boala nu a dispărut. În caz contrar, există riscul reintroducerii unor măsuri de izolare.

13 Mai 2020, 08:05 |

Carla Mauricio locuiește la Bruxelles și se pregătește să primească vizita prietenilor. E prima, în opt săptămâni și merită sărbătorit evenimentul.

Chiar dacă are loc în condiții extraordinare: cu gel dezifectant la intrare, distanțare și maximum patru persoane. Acești prieteni sunt singurii care o pot vizită pe Carla până la ridicarea restricțiilor, întrucât autoritățile permit doar vizita acelorași patru persoane la o singură adresa.

Premierul belgian Sophie Wilmès i-a avertizat pe cetățeni că boala nu a trecut și că dacă nu respectă aceste reguli este posibilă introducerea unor noi măsuri de izolare. Măsuri care, potrivit specialiștilor, vor fi greu spre imposibil de impus încă o dată oamenilor.

Oricum, nu toți belgienii ard de nerăbdare să își regăsească prietenii. Unii dintre ei sunt încă rezervați.

Belgia este una din țările greu lovite de criza coronavirusului, raportând cel mai mare număr de decese legate de COVID-19 la milionul de locuitori.

 

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 18°C 20°C
IASI 16°C 18°C
CLUJ 17°C 18°C
CONSTANTA 12°C 13°C
CRAIOVA 17°C 18°C
BRASOV 15°C 17°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI