Belgia interzice exportul a aproape trei milioane de doze de vaccin gripal

Test eficiență vaccin
Test eficiență vaccin
6 octombrie 2020, 14:17

Potrivit ediţiei de marţi a cotidianului economic L’Echo, executivul belgian a invocat un decret regal pentru a interzice „vânzarea sau furnizarea de medicamente persoanelor stabilite în alt stat membru al Uniunii Europene”, precum şi „transportul medicamentelor într-o regiune din afara Belgiei”.

Măsura, care nu este deloc una obişnuită, este valabilă până la 28 februarie 2021, iar „interdicţia exporturilor trebuie să fie cât mai limitată cu putinţă”, a explicat purtătorul de cuvânt al Agenţiei Federale a Medicamentelor şi Produselor Sanitare, Ann Eeckhout.

Aceste 2,9 milioane de doze de vaccin disponibile în Belgia, cu o populație de 11,4 milioane de locuitori, vor servi în principiu pentru a proteja populaţia mai sensibilă din ţară, iar cuantumul lor este cu 10% mai mare decât în anii precedenți, adaugă publicaţia citată.

„Principalul obiectiv este să păstrăm în Belgia vaccinurile destinate ţării, indiferent unde sunt produse. Loturile destinate altor state membre, inclusiv cele care sunt produse în Belgia, nu sunt vizate de interdicţia privind exporturile”, menţionează L’Echo. Altfel spus, compania farmaceutică GSK, care produce vaccinuri în Belgia pentru piaţa internaţională, va putea continua să exporte aceste produse.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite