Belgia a redeschis cluburile de noapte, după ce a ajuns la o rată de vaccinare de 73%

2 octombrie 2021, 18:48

“Suntem aici după atâta aşteptare. Am strâns bani şi acum o să-i cheltuim pe toţi. O să las aici salariul pe o lună, e o mare foame de distracţie!”

Entuziasmul a fost cuvântul de ordine în rândul tinerilor belgieni care au putut în sfârșit să danseze și să socializeze ca în vremurile dinaintea pandemiei. Cozi uriașe s-au format în fața cluburilor de noapte, dar, după atâtea luni de pauză, a fost un obstacol minor pentru cei prezenți.

“19 luni este foarte, foarte mult timp. Iar pentru cei ca mine, tineri de douăzeci şi ceva de ani, a fost o perioadă foarte grea, iar acum, să mai stăm la coadă 40 de minute, nu înseamnă mai nimic”.

“Nu aş fi ratat această seară pentru nimic în lume, pentru nimic în lume”.

Dar pandemia nu s-a încheiat, așa că intrarea în cluburi este condiționată de certificatul sanitar care arată dovadă vaccinării sau testarea negativă.

CATHERINE BARBIER, angajată a unui club de noapte: “Oamenii sunt înţelegători. Uneori mai sunt unii care nu au certificatul sanitar sau care s-au vaccinat în străinătate şi nu le place că trebuie să se testeze din nou. Dar nu au fost probleme”.

Pentru a nu strica distracția nimănui, în fața tuturor localurilor se fac teste rapide pentru cei care nu au certificatul sanitar sau nu au apucat să se testeze. O așteptare de 15 minute, iar apoi dansul poate să înceapă. Belgia a fost una din țările europene greu încercate de pandemie, dar care începe să revină la viață și grație unei campanii de vaccinare de succes: deja aproape 73% din populația țării este imunizată cu schema completă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite