Belgia: Un cunoscut violonist rus cântă zilnic pe treptele unei biserici din Ghent, după ca a aflat că autoritățile vor să transforme lăcașul de cult într-un supermarket

10 ianuarie 2019, 11:49

Mikhail Bezverkhny, un cunoscut violonist rus, oferă aproape zilnic trecătorilor din Ghent un recital de pe scările bisericii Sfânta Anna. Asta, după ce a aflat de planurile autorităților cu fostul lăcaș de cult.

Mikhail Bezverkhny, violinist: „Este ruşinos, inacceptabil, imoral, anti-religios, anti-cultural şi stupid. Să pui un supermarket în biserică e împotriva naturii.”

Biserica Sfânta Anna, ridicată la 1867, a fost scoasă din uz din cauza costurilor de întreținere care sunt uriașe. În aceeași situație se află mai multe lăcașuri din Ghent, oraș unde sunt 58 de biserici. O parte  vor fi, la rândul lor, transformate. Problema este  – în ce?

Mikhail Bezverkhny, violinist:  „O să fiu fericit dacă fac ceva cu biserica, dar nu un magazin. Dacă se face un centru cultural o să vin să cânt aici ca orice alt artist.”

Mikhail Bezverkhny speră că gestul său va da roade.

Violonistul născut la Sankt Petersburg trăiește în Belgia din 1990, unde a fugit imediat după destrămarea Uniunii Sovietice.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite