Siteul tvr.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de utilizare a cookies. Afla mai multe accesand Politica de cookies Vezi și Politica de Confidenţialitate care face referire la modul în care colectăm, folosim şi partajăm datele dumneavoastră pentru a va oferi serviciile TVR precum şi modul în care folosim platformele sociale.

Belgia: Delicatese culinare din ingredientele folosite la producerea berii

Se mai îndoiește cineva că berea este, de fapt, un aliment? Câțiva antreprenori din Bruxelles au vrut să demonstreze asta și au pus la punct o rețea prin care ingredientele folosite la producerea celebrei băuturi ajung în farfuriile oamenilor sub forma unor delicatese.

02 Martie 2020, 14:30 (actualizat 02 Martie 2020, 14:50) |
Delicatese culinare belgiene
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Bruxelles este cunoscut pentru numeroasele sale catacombe medievale, care mai de care mai înfricoșătoare. Mai nou, un grup de antreprenori a avut idea de a combina umiditatea și temperature constantă dintr-un astfel de beci cu creșterea ciupercilor, care ajung pe mesele restaurantelor din Bruxelles.

QUENTIN DECLERK, proprietarul crescătoriei de ciuperci: "În dreapta puteţi vedea producţia de nameko. Este o ciupercă specială, pentru că este portocalie şi foarte lipicioasă, aşa că o folosim în preparatele japoneze, mai ales în supe."

Ce este cu adevarat surprinzător este că hrana acestor ciuperci provine de la bere, mai precis de la semințele de hamei folosite în producția de bere. Din fericire, berăria care furnizează ciupercilor hrana este chiar peste drum.

COLLEEN RAKOWSKI, angajat al fabricii de bere: "Odată ce finalizăm procesul de producţie şi îndepărtăm apa cu zahăr din seminţe, nu mai prea avem ce face cu ce rămâne."

Ciupercile bine hrănite, crescute în întuneric și umezeală, dar și numeroși muguri de verdețuri îngrijiți în același fel, ajung într-un final în farfuriile celor dornici de delicatese.

BENJAMIN GAUGUE, maestru bucătar: "Sunt anumite feluri de mâncare pe care le asociez cu aceşti muguri. Dar, în general, ciuperca-stridie merge de minune cu mugurii de cimbru."

Prin urmare, dacă treceți vreodată prin Bruxelles și vi se pare că mâncarea comandată la restaurant are un ușor gust de bere, s-ar putea să nu fie o coincidență.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 11°C 16°C
IASI 13°C 16°C
CLUJ 10°C 13°C
CONSTANTA 9°C 11°C
CRAIOVA 10°C 14°C
BRASOV 8°C 13°C
Vezi toate informatiile meteo
CURS BNR - 03 Aprilie 2020, 13:42
 
INDICI BVB
 
INDICE BET
Data: 03-04-2020
Deschidere: 7548.64
Maxim: 7593.83
Mimim: 7531.93
Variatie: 0.1%
FP
1.07
0.47%
SNP
0.31
0.65%
EBS
75.42
2.73%
SNN
14.34
0.42%
BRD
11.02
0.18%
SNG
28.00
0.9%
TLV
1.77
0.45%
SIF3
0.30
0%
PREB
0.86
3.45%
EL
9.42
2.29%
ARHIVĂ ȘTIRI