Belgia: Delicatese culinare din ingredientele folosite la producerea berii

2 martie 2020, 14:30

Bruxelles este cunoscut pentru numeroasele sale catacombe medievale, care mai de care mai înfricoșătoare. Mai nou, un grup de antreprenori a avut idea de a combina umiditatea și temperature constantă dintr-un astfel de beci cu creșterea ciupercilor, care ajung pe mesele restaurantelor din Bruxelles.

QUENTIN DECLERK, proprietarul crescătoriei de ciuperci: „În dreapta puteţi vedea producţia de nameko. Este o ciupercă specială, pentru că este portocalie şi foarte lipicioasă, aşa că o folosim în preparatele japoneze, mai ales în supe.”

Ce este cu adevarat surprinzător este că hrana acestor ciuperci provine de la bere, mai precis de la semințele de hamei folosite în producția de bere. Din fericire, berăria care furnizează ciupercilor hrana este chiar peste drum.

COLLEEN RAKOWSKI, angajat al fabricii de bere: „Odată ce finalizăm procesul de producţie şi îndepărtăm apa cu zahăr din seminţe, nu mai prea avem ce face cu ce rămâne.”

Ciupercile bine hrănite, crescute în întuneric și umezeală, dar și numeroși muguri de verdețuri îngrijiți în același fel, ajung într-un final în farfuriile celor dornici de delicatese.

BENJAMIN GAUGUE, maestru bucătar: „Sunt anumite feluri de mâncare pe care le asociez cu aceşti muguri. Dar, în general, ciuperca-stridie merge de minune cu mugurii de cimbru.”

Prin urmare, dacă treceți vreodată prin Bruxelles și vi se pare că mâncarea comandată la restaurant are un ușor gust de bere, s-ar putea să nu fie o coincidență.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite