Belarus riscă noi sancțiuni după ce a confirmat că va găzdui arme nucleare rusești

29 martie 2023, 08:15

Belarusul confirmă că va găzdui armament nuclear tactic rusesc. Storitatile de la Minsk spun că este un răspuns la presiunile fără precedent ale Occidentului și că Belarus nu va avea nici un control asupra acestui arsenal.

Aflat la București, premierul polonez a declarat că țara vecină va fi cu siguranță obiectul unor noi sancțiuni europene.

Mateusz Morawiecki, prim-ministrul Poloniei: Noi avem graniţă cu Belarus şi de aceea Polonia ia în considerare înăsprirea condiţiilor traficului de pasageri și marfă în cadrul relațiilor noastre bilaterale, pentru a transmite un semnal clar lui Lukașenko că nu acceptăm acțiuni care servesc Rusiei în acțiunilesale agresive din Ucraina și acțiunile sale agresive împotriva Poloniei și împotriva altor țări UE.

Vladimir Putin a anunțat la sfârșitul săptămânii că Rusia urmează să desfăşoare armament nuclear „tactic” în Belarus şi că zece avioane au fost echipate pentru a fi pregătite să folosească acest tip de armament. Rusia ar vrea că depozitul nuclear să fie gata până pe 1 iulie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite