Becuri LED, mașina de spălat încărcată la maximum, temperatură mai mică în boiler, un grad mai jos la termostatele centralelor. Cum putem evita facturi uriașe la curent. Analiza Orei de știri

14 septembrie 2022, 18:53

Prețul energiei electrice este plafonat la nivelul de 0,68 lei/kWh, însă dacă nu depășim consumul lunar de 100 kWh. Dacă vom depăși, până la 255 kWh prețul este de 0,80 lei PE kWh. Cei care depășesc acest prag vor plăti prețul pieței, care este și de 10 ori peste prețul plafonat!

Așadar, avem nevoie să fim economi.

Cum? Adoptând un comportament responsabil.

De exemplu, 50 de kWh pe lună sunt consumați în medie de o mașină de spălat rufe.

Specialiștii ne dau câteva sfaturi: spălați la temperaturi mai mici și încărcați mașina la capacitatea maximă, ca să o puteți pune în funcțiune mai rar.

Putem reduce din factură și prin înlocuirea becurilor vechi cu cele pe led și folosind la maximum lumina naturală.

Dacă folosiți pentru apa caldă un boiler, reduceți temperatura apei și scurtați timpul petrecut sub duș. Specialiștii spun că astfel veți face economie de câteva zeci de lei lunar.

1°C mai jos setat de exemplu la termostat pentru cei cu centrale aduce între 5% și 10% economie pe an.

Așadar, nu veți simți diferența de temperatură, în schimb veți vedea cât de mult scade factura.

VEZI și Schimbarea electrocasnicelor și a centralelor-recomandare pentru populație. V. Popescu: Eu personal am schimbat centrala și fac economie cu aproape 30% la gaz. Clip pentru învățarea oamenilor despre eficiența energetică

Uitați-vă cu atenție și la celelalte electrocasnice din casă! Folosiți cuptorul cu microunde pentru a încălzi o porție mică de mâncare și nu aragazul sau cuptorul electric.

Uscați rufele mai rar în uscător și setați temperatura corectă în frigider.

Temperatura optimă pentru un frigider este 4-6 °C. Pentru un congelator este de -18 °C. Dacă temperatura din frigiderul și congelatorul dumneavoastră este prea scăzută, cheltuiți prea mulți bani!

Toate aceste sfaturi primite de la specialiști nu vor diminua confortul din locuințe, însă ne vor ajuta cu siguranță să economisim bani în iarna care vine.

Încercați și o să observați că se vor simți cu siguranță în facturi!

VEZI și Ursula von der Leyen, discurs despre starea Uniunii: Vom face o reformă radicală a pieței electricității. Propunem o plafonare a veniturilor companiilor care produc electricitate. Trebuie să reducem cererea în orele de vârf

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite