Beciul, capcană mortală. Un bărbat a murit intoxicat cu dioxid de carbon de la mustul fermentat

La Buzău, sezonul vinului a făcut primele victime. Un bărbat a murit iar o femeie e ţinută în viaţă cu ajutorul aparatelor.  Ambii s-au intoxicat cu dioxid de carbon în beciul în care ţineau damigenele cu vin.

17 Octombrie 2017, 13:44 (actualizat 17 Octombrie 2017, 13:46) |
Beciul, capcana mortala
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Tragedia s-a produs după ce bărbatul de 74 de ani a coborât în beci să verifice vinul care fierbea. După o oră, văzând că omul nu se mai întoarce, soacra lui a intrat în încăperea neaerisită şi l-a găsit căzut pe jos şi plin de sânge. Nici ea nu a mai apucat să iasă, pentru că a leşinat pe loc din cauza vaporilor de dioxid de carbon. O vecină i-a găsit pe amândoi fără suflare şi a dat alarma.

Pompierii care au intervenit au avut nevoie de măşti şi tuburi de oxigen ca să poată intra în beci.

Pentru bărbat, echipele de intervenţie nu au mai putut face nimic. Soacra sa a fost transportată la spital.

Autorităţile atrag atenţia că, în această perioadă, astfel de incidente sunt frecvente şi recomandă depozitarea vinului în fermentaţie doar în încăperi cu aerisire. Uşile trebuie lăsate deschise pentru ca aerul să circule permanent. Primele simptome ale intoxicaţiei cu dioxid de carbon sunt ameţeala, greaţa, durerile de cap.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 18°C 5°C
IASI 14°C 6°C
CLUJ 11°C 4°C
CONSTANTA 15°C 6°C
CRAIOVA 17°C 8°C
BRASOV 13°C 1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI