Bechet, primul oraş unde s-a impus carantina de noapte. Rata de incidenţă a depăşit 7,5 cazuri la mia de locuitori

8 septembrie 2021, 12:01

Autorităţile au luat măsuri restrictive încă de săptămâna trecută, când rata de incidenţă era de 4 îmbolnăviri la 1000 de locuitori.  Astfel, masca sanitară devine obligatorie, în spaţiul public, pe stradă, iar restaurantele, cafenelele, barurile, discotecile sunt închise. Evenimentele private, precum nunţile şi botezurile, sunt strict interzise. Nici evenimentele culturale sau sportive nu vor mai avea loc până incidenţa nu va scădea sub şase cazuri de îmbolnăviri la mia de locuitori.

Localnicii nu vor mai avea voie să iasă din casa după ora 20, în zilele de vineri, sâmbăta și duminica. Magazinele se vor închide la ora 18.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă se va întâlni vineri pentru a stabili dacă şcolile vor începe cu elevi în clasă sau în sistem on line în funcţie de incidenţa care se va înregistra la acea dată.

Ritmul de infectare cu coronavirus se întoarce la nivelurile ridicate din primăvară. Cinci județe și Capitala au depășit incidența de un caz la mia de locuitori. Sunt comune cu 5 cazuri la mia de locuitori. Aici s-au impus restricții.

În doar o lună, în aproape toată țara, numărul de îmbolnăviri a crescut de 10 ori.

Acum s-a atins nivelul lunii aprilie. 2.079 cazuri noi au apărut în ultimele 24 de ore. 470 persoane sunt internate la ATI. 28 de oameni au murit după infectare.

În Timiș sunt restricții în 13 localități.

În Denta și în Secaş s-au luat cele mai dure măsuri, inclusiv carantina de noapte.

Localnicii nu mai pot ieși din case între orele 20 și 5 dimineața vineri, sâmbătă și duminică, zile în care se vor închide mai devreme magazinele, restaurantele și celelalte spații comerciale.

O explicație a creșterii numărului de cazuri e aceea că tulpina Delta a virusului e și mai contagioasă și se transmite deja comunitar în mare parte din țară, potrivit Institutului Național de Statistică. Varianta Delta a virusului a devenit dominantă în România.

8 din 10 persoane infectate cu varianta Delta sunt nevaccinate.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite