Bebeluşii anului 2020. UNICEF îi sărbătorește pe copiii născuți de Anul Nou

1 ianuarie 2020, 20:20

Bebeluşul 2020 din Craiova este un băieţel. Venirea lui pe lume în noaptea de Anul Nou le-a adus multă emoţie şi fericire părinţilor săi, deşi nu sunt la primul copil.

Prima naştere de la Maternitatea Bega din Timișoara a avut loc la doar 10 minute după trecerea în Noul An și a fost tot un băiețel, urmat de o fetiţă şi trei băieţi.

Nu se cunoaşte încă numărul exact al copiilor care s-au născut în prima zi a noului an în toată ţara dar, potrivit estimărilor, ar trebui să fie aproximativ 500.

La nivel global, se estimează că jumătate din nașterile petrecute pe 1 ianuarie vor avea loc în opt state: în India cei mai multi, pe locul doi China, iar pe ultimul Etiopia.

UNICEF îi sărbătorește pe copiii născuți de Anul Nou şi atrage atenţia că, pentru milioane de nou-născuți de pe întregul glob, ziua venirii pe lume este mult mai puțin norocoasă.

În 2018, 2,5 milioane de copii au murit în primele luni de viață, o treime dintre ei chiar în prima zi din cauze ce puteau fi prevenite: naștere prematură, complicații în timpul nașterii și infecții.

Anual, peste 2,5 milioane de copii se nasc morți. Campania UNICEF Every Child Alive le cere autorităţilor statelor să facă investiții imediate în personal medical cu pregătirea adecvată, astfel încât fiecare mamă și fiecare nou-născut să aibă parte de îngrijire sigură.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite