Bebeluşi cu Covid-19, internați la Terapie Intensivă. Ministrul Sănătăţii: Copiii provin din familii nevaccinate

Coronavirusul bagă în spital zeci de copii, chiar şi de numai câteva luni. Cinci sunt la Terapie Intensivă, cu forme severe de COVID 19, toţi cu părinţii nevaccinaţi. Detaliile au fost date de ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă. Medicii avertizează că odată cu începerea școlii și mai mulți copii se vor infecta cu noul coronavirus. Ei reamintesc că vaccinarea şi respectarea regulilor de protecţie îi feresc și pe cei mici de infectare.

01 Septembrie 2021, 22:07 Știrile TVR |

77 de copii, chiar şi sugari, au ajuns să fie internați cu COVID-19 în spitalele din ţară. Cinci dintre ei, în stare gravă, sunt tratați la Terapie Intensivă.

Ioana Mihăilă, ministrul Sănătăţii: Fiecare din copiii care sunt internaţi la Terapie Intensivă şi au forme moderate şi severe provin din familii nevaccinate.

Un bebeluş de numai două luni este pe un pat ATI, la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Capitală. Două săptămâni a respirat doar cu ajutorul aparatelor.

Dr. Raluca Alexandru purtător de cuvânt, Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu" Bucureşti: În cursul zilei de ieri a fost posibilă detubarea, având o evoluţie stabilă deocamdată. În fiecare zi sunt depistaţi copii pozitivi în unitatea de primiri urgenţe.

Alt copil, cu tetrapareză spastică, este de o lună la ATI, intubat din cauza coronavirusului. Eforturile echipei de la "Grigore Alexandrescu" par să dea rezultate.

Dr. Raluca Alexandru purtător de cuvânt, Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu" Bucureşti: Se pare că are o evoluţie uşor favorabilă şi se încearcă detubarea lui.

Alți doi copii sunt la ATI, la Iaşi, cu forme medii de COVID. Şi încă unul, la Galaţi.

Valeriu Gheorghiţă, preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19: Nivelul de acceptare pentru un caz grav la copii trebuie să fie zero. Vin oameni şi ne spun: da, dar riscul e foarte mic. Îmi pare foarte rău, dar eu, ca părinte, îmi doresc ca acest risc să fie zero. Nu cred că putem accepta nici măcar un caz la un milion sau două cazuri la un milion de deces la un copil. Trebuie să fie protejaţi respectând regulile şi vaccinându-ne.

Aproape jumătate din peste 35 de mii de părinţi chestionaţi online de către Federaţia Asociaţiilor de Părinţi nu sunt vaccinaţi. Şi foarte puțini, doar 4 dintr-o sută, vor să-şi imunizeze copiii.

Valeriu Gheorghiţă, preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19: Dacă mă gândesc nu-mi voi vaccina copilul de teamă să nu facă miocardită, el dacă face boala are un risc de patru până la şase ori mai mare să facă miocardită din cauza infecţiei în sine.

Medicii avertizează că, odată cu începerea şcolii, sigur se vor înmulţi cazurile de COVID şi la copii.

Institutul Naţional de Sănătate Publică estimează că în toată ţara vor fi peste două mii de noi infectări zilnic.

Copiii nici nu s-au întors pe băncile şcolii şi deja înregistrăm aproape 1500 de cazuri noi pe zi, cât se estima că vor fi după 15 septembrie.

Numărul infectărilor nou depistate a crescut cu aproape 85 la sută într-o singură săptămână. Şi sunt tot mai mulţi cei care au nevoie de spitalizare. Aproape 2.500 sunt internaţi, iar aproape 300 sunt în stare gravă la Terapie Intensivă.

Vaccinarea avansează însă foarte lent. Şi doar puţin peste 5,1 milioane de români au schema de imunizare completă.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 6°C
IASI 6°C 4°C
CLUJ 4°C 4°C
CONSTANTA 8°C 7°C
CRAIOVA 6°C 6°C
BRASOV 4°C 4°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI