Bebelușul luat de autorităţile din Danemarca de la părinții români acuzați că l-ar fi agresat a fost adus în țară. Copilul a fost preluat de bunicii materni

13 iulie 2022, 21:56

O mulțime de rude și de localnici din Negrești, jud. Vaslui, s-au dus la aeroportul din Iași să fie alături de bunicii copilului.

Autoritățile române s-au implicat și micuțul în vârstă de 7 luni a putut fi adus în țară. Părinții lui, soții Rotundu, bănuiți de agresiune de autoritățile daneze, au fost arestați temporar și ulterior eliberați.

Acum 6 luni, după ce au sunat la ambulanță să anunțe că bebelușul se simte rău, soții Rotundu au fost suspectaţi că l-ar fi maltratat pe micuț.

În urma scandalului creat, acesta a fost dat în plasament la o familie din Danemarca.

În țară, Direcţia de Protecție a Copilului Vaslui a decis că băieţelul are dreptul să intre în familia extinsă, mai ales că bunicul este asistent maternal.

Paul Marica, pastor: „Am trăit fiecare moment cu nădejdea aceasta că, într-o zi, micul nostru românaș va veni din nou în familie. Este licențiat bunicul pentru a ține copiii în plasament, li s-a încredințat până la urmă propriul nepoțel. Părinții încă nu au voie să îl vadă, cel puțin pe teritoriul Danemarcei”.

Starea copilului este bună, spune familia. Nu se știe însă nici acum, după atâtea luni, când își va vedea părinții, în continuare anchetați de statul danez.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite