Bebeluș de șase luni, mort după externarea din Spitalul Județean Slatina. Poliția a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă

11 ianuarie 2023, 18:54

Părinții bebelușului povestesc că acesta a început să se simtă rău de Crăciun. L-au dus mai întâi la spitalul din Balş, aflat mai aproape de casă. Copilul a fost internat cu diagnosticul de bronșiolită. A primit tratament și a rămas internat o săptămână, apoi mama l-a putut lua acasă. Câteva zile mai târziu, însă, bebelușului i-au revenit simptomele. De data aceasta, familia l-a dus direct la spitalul din Slatina.

IOANA ȚIGANU, mama bebelușului: Ne-am internat pe data de 2. S-a făcut tratament, joi seara spre vineri el a vomat de vreo două ori, s-a deranjat la stomăcel și la vizită mi-au zis că mă mai țin sub supraveghere vreo două zile. Le-am zis că oricum nu voiam să-mi dați drumul, chiar dacă nu se întâmpla asta.

Băiețelul a rămas internat aproape o săptămână cu diagnosticul de pneumonie. Familia acuză, însă, medicii că l-au externat, deși bebelușul nu se simțea bine.

IOANA ȚIGANU, mama bebelușului: Luni, la vizită, m-a întrebat dacă i-au făcut perfuzabil și eu am spus că nu i s-a făcut. Dânsa a spus că i s-a prescris perfuzabil, dar nu i l-au făcut doamnele asistente. Când a venit la vizită, l-au ascultat, mi-au spus că este bine, mi s-a dat drumul acasă.

Doar câteva ore a mai trăit micuțul acasă. A murit în noaptea următoare, în somn.

ȘTEFAN ȚIGANU, tatăl bebelușului mort: Bebelușul l-am adus luni, între orele 12 – 1. Era bine copilul, l-am adus acasă, l-am pupat, a râs cu mine. Soția mea mi-a zis la orele 4.00: Flori, scoală, că copilul e mort.

ALINA HUBARU, director medical SAJ Olt: S-a constatat că e persoană inconștientă, aflată în stop cardio-reapirator. S-au început manevrele de resuscitare, fără rezultat pozitiv, și s-a constatat decesul.

Poliția a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, iar la Spitalul Județean de Urgență Slatina, conducerea verifică modul în care medicii l-au tratat pe bebeluș.

DORIN POSTELNICU, purtător de cuvânt SJU Slatina: Decizia de externare se ia întotdeauna în funcție de starea pacientului. Dacă pacientul este stabil și dacă prezintă, mai ales, ameliorarea simptomatologiei inițiale cu care a venit. Medicul curant a afirmat că toată simptomatologia era remisă și că totul era foarte bine.

Rezultatul necropsiei va spune cu exactitate care a fost cauza morții bebelușului de numai şase luni.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite