Baza sportivă Cireșarii din Capitală va fi redată copiilor așa cum era odinioară, dă asigurări ministrul Educației

Ministerul Educației a anunțat că Baza sportivă Cireșarii din sectorul 1, care se întinde pe o suprafață de nu mai puțin de 31.000 de mp, va fi redată copiilor așa cum era odinioară. De-a lungul anilor, aceasta a fost lăsată în paragină în mod intenționat și a fost ținta rechinilor imobiliari.

28 August 2021, 20:16 |

Baza sportivă Cireșarii se afla în mijlocul sectorului 1 și de ani buni este abandonată, cu lacătul pe poartă. Totul s-a degradat.

Dragoș Porojnicu, jurnalist TVR: "Complexul Sportiv Cireșarii are o suprafață de 31.000 de mp și, de-a lungul anilor, a fost ținta rechinilor imobiliari. Pentru că a fost lăsat de izbeliște ani buni, în prezent acesta este invadat de vegetație".

Daniel Trifu, vicepreședinte Eco-Civica: "Chiar în comisiile în care am fost, se tot intenționa să existe o dezvoltare imobiliară. Se venea pe principiul hai să facem o bază sportivă, facem și hotel, restaurante".

Ministerul Educației, responsabil de administrarea bazei sportive, promite schimbări radicale.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației: "Se va implica cu finanțare, se va implica cu susținerea unui proiect prin care să fie construit, de către Ministerul Educației, un teren multifuncțional pentru baschet, volei, handbal, fotbal. (...) Terenul multifuncțional va exista prin investiția făcută de către CNI".

În primul rând, trebuie curățată zona. Se mizează pe un parteneriat între Clubul Copiilor Sector 1 - Cireșarii, Inspectoratul Școlar al Municipiului București și Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară (USAMV), ai cărei studenți vor ajuta la amenajarea și îngrijirea spațiului verde.

Clotilde Armand, primarul sectorului 1, susține că reamenajarea se va face în baza unui protocol încheiat intre primărie și Ministerul Educației, dar acest lucru nu a fost confirmat de minister.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 19°C 22°C
IASI 19°C 20°C
CLUJ 15°C 19°C
CONSTANTA 15°C 16°C
CRAIOVA 17°C 18°C
BRASOV 15°C 18°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI