Bayern Munchen este din nou regina Europei! A câștigat Liga Campionilor după 1-0 cu Paris Saint-Germain

Bayern Munchen regina Europei
Bayern Munchen regina Europei
24 august 2020, 07:51

Meciul a fost unul de înalt nivel, ambele echipe având ocazii de gol, însă Bayern a fost echipa care a avut iniţiativa şi a încheiat cu o posesie mai bună (61%).

În primul sfert de oră nu s-a consemnat nicio ocazie la cele două porţi, dar apoi parizienii au fost aproape de a deschide scorul: Neymar a fost lansat pe contraatac, însă şutul său a fost respins cu şansă de portarul Neuer (18).

Bayern a răspuns la scurt timp cu o ocazie imensă de a marca, dar Lewandowski (22) a nimerit bara cu un şut din întoarcere.

PSG şi-a creat o nouă ocazie mare de gol, Di Maria fiind lansat splendid în careu de Herrera, însă şutul argentinianului a trecut peste poartă (23). Herrera a expediat un şut bun (29), dar Goretzka a deviat mingea în corner.

La poarta cealaltă, Lewandowski a avut o nouă şansă de a înscrisă, reluând cu capul dintr-o poziţie dificilă, însă Navas a fost la post (31).

Neuer a fost din nou magistral în faţa lui Mpabbe (45), după care puţine secunde mai târziu Gnabry a păstruns în careu şi a şutat la colţul scurt, dar Navas a reţinut.

Diferenţa a fost făcută de francezul Coman (59), care a marcat cu capul din centrarea perfectă a lui Kimmich.

Bayern a presat şi Kimpembe a respins providenţial din faţa lui Lewandowski (61).

PSG a încercat să pună mai multă presiune pe poarta adversă, iar Neuer (70) a avut o nouă intervenţie de senzaţie în faţa lui Marquinhos, după o pasă cu călcâiul a lui Di Maria.

În min. 73 s-a petrecut o fază controversată în careul bavarezilor, când Kimmich a respins mingea lovind piciorul lui Mbappe, dar nu s-a dictat penalty, în ciuda prezenţei arbitrajului video.

Ultima şansă a parizienilor s-a consumat în minutele adiţionale (90+2), când centrarea lui Neymar nu a fost ajunsă de Choupo-Moting.

Arbitru de rezervă la acest meci a fost românul Ovidiu Haţegan.

Bayern a devenit a treia echipă care ajunge la 500 de goluri marcate în Champions League, Real Madrid şi FC Barcelona având mai multe goluri înscrise în competiţie.

PSG este a cincea echipă franceză care ajunge în finala CCE/Champions League, cluburile din Hexagon pierzând cinci din cele şase finale jucate.

Bayern este prima echipă care câştigă o ediţie a Ligii Campionilor cu victorii pe linie.

Bayern are victorii pe linie în ultimele sale 21 de meciuri oficiale, şi 28 de victorii şi un egal în ultimele 29.

Paris Saint-Germain – Bayern Munchen 1-0 (0-0)
A marcat: Kingsley Coman (59).
Lisabona, Estadio da Luz
Liga Campionilor – finala

Au evoluat echipele:
PSG: 1. Keylor Navas – 4. Thilo Kehrer, 2. Thiago Silva (căpitan), 3. Presnel Kimpembe, 14. Juan Bernat (20. Layvin Kurzawa, 80) – 21. Ander Herrera (23. Julian Draxler, 72), 5. Marquinhos, 8. Leandro Daniel Paredes (6. Marco Verratti, 65) – 7. Kylian Mbappe, 10. Neymar, 11. Angel Di Maria (17. Eric Maxim Choupo-Moting, 80). Antrenor: Thomas Tuchel.
Rezerve neutilizate: 16. Sergio Rico, 30. Marcin Bulka – 18. Mauro Icardi, 19. Pablo Sarabia, 22. Abdou Diallo, 25. Mitchel Bakker, 27. Idrissa Gana Gueye, 31. Colin Dagba.
Bayern: 1. Manuel Neuer (căpitan) – 32. Joshua Kimmich, 17. Jerome Boateng (4. Niklas Suele, 25), 27. David Alaba, 19. Alphonso Davies – 6. Thiago Alcantara (24. Corentin Tolisso, 86), 18. Leon Goretzka – 22. Serge Gnabry (10. Philippe Coutinho, 68), 25. Thomas Muller, 29. Kingsley Coman (14. Ivan Perisic, 68) – 9. Robert Lewandowski. Antrenor: Hans-Dieter Flick
Rezerve neutilizate: 26. Sven Ulreich, 39. Ron-Thorben Hoffmann – 2. Alvaro Odriozola, 5. Benjamin Pavard, 8. Javier Martinez, 11. Michael Cuisance, 21. Lucas Hernandez, 35. Joshua Zirkzee.

Arbitru: Daniele Orsato; arbitri asistenţi: Lorenzo Manganelli, Alessandro Giallatini (toţi din Italia); al patrulea oficial:
Ovidiu Haţegan (România)
Arbitru video: Massimiliano Irrati, arbitri asistenţi video: Marco Guida (ambii din Italia), Alejandro Hernandez, Roberto del Palomar (ambii din Spania)
Cartonaşe galbene: Davies (28), Gnabry (52), Paredes (52), Suele (56), Neymar (81), Thiago Silva (83), Kurzawa (85), Muller (90+4).

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite