Băutură spumantă pe bandă rulantă. Cercetătorii din Tasmania au testat mai multe metode de fermentare şi pregătire a vinului

De peste un an, cei mai mari viticultori din Australia încearcă să stabilească un nou standard în producţia de vin spumant. Drept urmare, zeci de mostre sunt degustate de oameni pricepuţi. Specialiştii încearcă să scurteze timpul de producţie a vinului, fără să piardă din gustul şi aroma specifice băuturii.

16 Iulie 2018, 16:28 (actualizat 16 Iulie 2018, 16:33) Știrile TVR |
Băutură spumantă pe bandă rulantă
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Cercetătorii Institutului Agricol din Tasmania, sudul Australiei, au testat în ultimele 18 luni mai multe metode de fermentare şi pregătire a vinului. Până acum, au produs peste 1.800 de sticle, fiecare după o altă reţetă experimentală.

„Căutăm un gust asemănător mierii sau nucilor, sau o aromă specială, pentru vinurile tratate pe care le comparăm cu cele obişnuite. Bulele de CO2 sunt rezultatul procesului de fermentare în sticlă. Dacă timpul de maturare a vinului este scurtat, producătorii ar putea economisi sume considerabile de bani”, a explicat dr. Fiona Kerslak, liderul proiectului viticol.

Vinul spumant a devenit popular pentru prima dată în secolul al VIII-lea. Regiunea franceză Champagne este cunoscută pe tot globul pentru producţia ei de vin spumant. Doar băutura creată acolo poate purta numele de şampanie.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN TIMP LIBER
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 27°C 27°C
IASI 23°C 24°C
CLUJ 20°C 17°C
CONSTANTA 26°C 26°C
CRAIOVA 23°C 24°C
BRASOV 22°C 21°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI