Băutură pentru sănătate. Cercetătorii clujeni au îmbinat sucul natural cu probioticele

27 noiembrie 2017, 21:27

Echipa de la Cluj a reușit să lanseze două sortimente de băuturi naturale pe bază de fructe și legume, în compoziția cărora au fost adăugate microcapsule cu bacterii probiotice.

Pentru realizarea băuturilor a fost nevoie de 3 ani de cercetare și multe teste. Dar și dezvoltarea unui ambalaj cât mai eficient.

Cercetătorii spun că partea inovativă a produsului o reprezintă modul de administrare a probioticelor în combinație cu sucul natural.

Aceste băuturi sunt recomandate oricui, dar în special persoanelor care au un colon iritabil pentru că ajută la reglarea florei intestinale.

Pe viitor, reprezentanții Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară vor să investească 10 milioane de euro pentru construirea unui Centru de Transfer Tehnologic pentru aditivi alimentari și cosmetice.

Proiectul cercetătorilor clujeni se află printre cele 30 selectate de Comisia Europeană.

Peste 1400 de proiecte au participat la competiția „European Social Innovation 2015”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite