Vârstnici păcăliți de presupuși medici. Li se spunea că suferă de afecţiuni foarte grave pentru a le vinde echipamente medicale la suprapreț. ”Sunt bolnav, sunt un om în vârstă, am zis că fac o treabă bună”

4 noiembrie 2022, 10:42

Pretinși medici de biorezonanță le făceau investigații și le evaluau starea de sănătate oamenilor, în general vârstnici și, ulterior, le recomandau echipamente medicale care era vândute la preţuri chiar şi de 10 ori mai mari.

De exemplu, un concentrator de oxigen l-au vândut cu 15.000 de lei în condițiile în care unul pe piață se găsește cu nici 4000 de lei, iar un laser de 500 de lei îl valorificau cu 40.000 de lei. Prejudiciul se ridică la peste 150.000 de lei.

Vasile Fotescu, victimă clinică privată: Sunt bolnav, sunt un om în vârstă, am 87 de ani, împlinesc în decembrie am zis că fac o treabă bună. Nu m-am gândit că sunt niște prețuri exorbitante care ies din afara spațiului de legalitate.

Vasile Fotescu este doar una dintre persoanele care ar fi fost înșelate de clinica privată din București. Astăzi a mers în fața polițiștilor pentru a le povesti cum a ajuns să fie tratat pe pretinșii medici.

Vasile Fotescu: Am făcut un contract pentru că eram direct interesat, de doi ani am luat și un concentrator care, zic eu, a dat rezultate, dar nu același lucru nu s-a întâmplat cu bodylaser și cu contractul de bodylaser pe care l-a rectificat doamna drector și ca să micșoreze prețul de la 40 de mii de lei a ajuns la 24 de mii.

Așa ar fi ajuns să-și dea aproape toata pensia și economiile pentru aparatele minune. Ca el au fost și alții. Polițiștii se asteaptă acum la și mai multe plângeri.

Prima sesizare a fost făcută la începutul anului. De atunci, nouă pacienți ai clinicii s-au plâns autorităților că ar fi fost înșelați. Victimele sunt persoane cu vârste cuprinse între 63 și 82 de ani.

Bogdan Ghebaur, purtător de cuvânt al Poliţiei Capitalei: Din cercetarile efectuate până acum a reieșit că angajatții societaății respective identificau persoane în vârstă, le efectuau anumite analize medicale în urma cărora reieșea faptul că au o condiție de sănătate foarte precară. Motiv pentru care ofereau imediat și o soluție de remediere a acestor afecțiuni și le ofereau spre vânzare aparatură teoretic medicală supraevaluată.

Așa ajungeau să cumpere un concentrator de oxigen și cu 15 mii de ei în condițiile în care un astfel de dispozitiv se vinde pe piață cu 4 mii de lei. Ieri polițiștii au făcut percheziții la sediul societății și au ridicat mai multe documente.

16 persoane au fost conduse la audieri iar 12 dintre acestea au fost și reținute.

Prejudiciul in acest caz se ridică la peste 150.000 de lei.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite