Bătrânețe, haine grele | Singură pe lume, o femeie de 84 de ani din Constanța a sunat plângând la 112. Ea a spus dispecerei că moare de frig și singurătate în casă și a cerut ajutor

30 ianuarie 2023, 19:11

Femeia de 84 de ani a rămas singură după ce i-au murit soțul și fiul, într-o locuință veche care nu e racordată la apă curentă. Din pensia de 2.000 de lei, își cumpără mâncare, plătește chiria și curentul electric. Frigul din ultimele zile a speriat-o atât de tare, încât a simțit că nu mai poate îndura și a sunat la 112. Polițiștii locali au ajuns la ea acasă și au văzut că are un calorifer electric și o aerotermă pe care nu le folosea.

Ea nu a folosit sursele de încălzire de frica facturilor mari la curent. Oamenii legii i-au promis că o vor ajuta să le plătească, dar să folosească sursele de încălzire. Au strâns deja o parte din bani.

GABRIEL ENACHE, poliţist local: Am asigurat tot ce înseamnă factură la curent până la vară, dar contează că am reușit să adun în jurul meu și al nostru oameni care au rezonat cu suferința doamnei.

Femeia a lucrat ca tehnician în agricultură și de 12 ani de când a rămas singură are un singur sprijin. Un vecin care o mai ajută din când în când.

Cazul ei a ajuns și în atenția primăriei.

Prin telefon, IONELA HALCIUC, reprezentant Primăria Constanța: În momentul de față este în derulare o anchetă socială şi, în funcție de rezultatul ei, vom analiza și vom vedea în ce măsură şi cum putem veni în sprijinul femeii.

Cei care vor să o ajute să treacă peste iarnă, pot suna la Poliția Locală Constanța – 0241/484205 | 0341/922

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă