Vara e pe final, la fel și câștigurile patronilor de restaurante și hoteluri care nu mai pot ține prea mult terasele deschise. Ei cer din nou Guvernului să le permită deschiderea restaurantelor din spațiile închise, altfel peste o sută de mii de angajați vor îngroșa rândurile șomerilor din țară.
Localurile funcționează la capacitate redusă, doar cu terasele exterioare, de la 1 iunie.
Incintele au rămas închise de la jumătatea lui martie, după declanșarea crizei sanitare.
Patronii sunt îngrijorați că vor pierde toți clienții după ce se strică vremea pentru că aceștia nu vor dori să ia masa în frig.
Reprezentanții industriei ospitalității reclamă că au încasări mai mici cu aproximativ 70% față de perioada similară a anului trecut.
4 din 10 localuri și-au suspendat activitatea după apariția crizei Covid.
Potrivit managerilor de localuri, România a rămas singura țară din Uniunea Europeană care nu a permis redeschiderea restaurantelor și în interior.
Industria ospitalității este una dintre cele mai afectate de criza sanitară.
De cele 200.000 de locuri de muncă din sectorul HORECA depind alți peste 200.000 de angajați care muncesc în domenii conexe.