Batalion multinaţional în Polonia. Armata română va trimite militari pentru structura NATO din Orzysz

2 ianuarie 2017, 16:06

Militarii polonezi se antrenează undeva lângă Orzysz, la aproximativ 140 de km de Kaliningrad. Anul acesta, alături de ei vor veni câteva sute de americani, britanici şi români. În total, batalionul multinaţional va avea 1.000 de oameni.

Gl. JAROSLAW GROMADZINSKI, comandant Brigada 15 mecanizată: „Având cu noi o structură multinaţională condusă de americani arată importanţa regiunii şi, în acelaşi timp, arată că Alianţa este prezentă.”

Orzysz, oraşul în care vor fi cantonaţii militarii alianţei, are 7.000 de locuitori. Militarii străini vor reprezenta peste 10% din populaţie. Localnicii s-au pregătit pentru venirea lor.

DOMINIK LIPINSKI, manager restaurant: „Suntem pregătiţi pentru venirea militarilor americani. Avem meniuri în limba engleză, aşa că ei pot comanda fripturi, burgeri sau pizza.”

Pentru descurajarea Rusiei şi pentru apărarea flacului estic, NATO a hotărât anul trecut înfiinţarea mai multor unităţi multinaţionale: o brigadă de aproximativ 3.000 de oameni în România şi 4 batalioane de câte 1.000 de militari în Polonia, Lituania, Letonia şi Estonia.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă