Bătaie între două fete, într-o școală din Mehedinți. Poliția și Protecția Copilului anchetează cazul

22 martie 2021, 18:26

Scenele violente au fost surprinse într-o școală din comuna mehedințeană Jiana. Totul ar fi început după ce o elevă de clasa a V-a s-ar fi dus în clasă la o colegă de clasa a VIII-a și nu a vrut să iasă de acolo, chiar dacă cea mare i-a cerut să plece. Încurajată de colegi, fată de a VIII-a ar fi sărit la bătaie și astfel a început o încăierare în toată regula.

Aurelia Calea, director Școala Jiana, județ Mehedinți: “A fost o altercație între ele petrecută rapid. Doar se sunase de ieșire, în momentul în care s-a sunat s-a întâmplat incidentul. Profesorul de serviciu a ajuns la etaj, deja se terminase altercația”.

Reprezentanții școlii susțin că fetele și familiile lor s-au împăcat și nu au raportat incidentul Inspectoratului Școlar. După ce imaginile au ajuns pe o rețea de socializare, s-au autosesizat și polițiștii, dar și cei de la Protecția Copilului, care au început anchete pentru a stabili dacă cele două fete sunt supravegheate suficient.

Adrian Bidilici, director DGASPC Mehedinți: „Am solicitat deja o anchetă socială la primăria comunei respective. În cazul în care se va demonstra că este un mediu familial nepotrivit, putem să mergem chiar până la instituționalizarea lor”.

Andreea Rădoi, inspector principal, purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinți: „Polițiștii orașului Vânju Mare au identificat persoanele implicate în altercație, acestea au fost audiate în această dimineață și a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire și alte violențe”.

Violența se învață, spun specialiștii. Copiii dezvoltă un astfel de comportament, pentru că asta văd acasă.

Daniela Trancotă, inspector școlar general: „Este o situație complexă în care eu nu cred că trebuie să ne oprim doar în a da niște sancțiuni. Soluția este să găsim și consiliere pentru acești copii, s-ar putea să vedem care este mediul lor familial, dacă au probleme în familie”.

De la începutul acestui an, polițiștii din Mehedinți au intervenit în trei cazuri de violență în școli.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite