Bătaie între două eleve într-un parc din Timișoara. O adolescentă este lovită cu pumnii și picioarele, chiar după ce cade. Imagini șocante!

24 mai 2018, 11:05

Scenele de o violență extremă au fost filmate chiar de unul dintre copiii care au asistat nepăsători la incident. În imagini se vede cum una dintre fete o lovește puternic cu pumnii și cu picioarele de mai multe ori pe cealaltă, iar aceasta se prăbușește la pământ de câteva ori. Eleva bătută este în clasa a noua, la liceul I. C. Brătianu din Timițoara.

Agresoarea este în clasa a X-a la Colegiul Tehnic Emanuil Ungureanu. Profesorii ți directorii celor două unități de învățământ au deschis o anchetă. Elevele implicate în altercație, dar și cei care erau de față riscă sancțiuni.

Polițiștii anchetează cazul. Eleva bătăușă ar putea fi cercetetată pentru lovire și alte violențe.

Și Inspectoratul școlar s-a sesizat.

Primele cercetări au arătat că adolescentele s-au cunoscut în timp ce făceau naveta la Timișoara. Și ar fi intrat în conflict din cauza unui băiat. Eleva agresivă e crescută de o familie căreia i-a fost dată în plasament. Fata a dispărut după ce imaginile cu bătaia au apărut pe internet.

Psihologul Keren Rosner spune că motivul principal pentru care adolescenții aleg să-și manifeste puterea, superioritatea prin violență vine din lipsa reperelor morale, a motivațiilor pe care majoritatea adolescenților nu le au și lipsa ocupației permanente. Atunci când aceste repere lipsesc, partea instinctuală preia controlul în detrimentul celei raționale, evoluate, specific umane, spune Keren Rosner.

Psihologul arată că în ultima vreme agresivitatea nu mai este atât de specifică băieților, ci își are sursa în viața pe care o duc adolescenții. Acum este vorba doar de parte instinctuală care se manifestă, lipsa controlului, tensiune acumulată, neglijență din partea familiei, presiunea grupului, explică psihologul. Comportamentul violent este învățat dar este și o nevoie de detensionare, pentru că tinerii acumulează foarte multe nemulțumiri, frustrări din cauza acestei lipse de preocupări constante, de preocupări academice, sportive, de dezvoltare a abilităților, subliniază psihologul Keren Rosner.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite