Bătaie în Primăria Capitalei. Protagoniști: Viceprimarul Capitalei și primarul Sectorului 6

31 ianuarie 2019, 17:43

Cearta a început de la decizia de ieri a PSD București, condus de Gabriel Mutu, de a-i retrage sprijinul politic lui Aurelian Bădulescu pentru funcţia de viceprimar al Capitalei. Pentru că hotărârea de la partid nu a fost pusă pe ordinea de zi, consilierii generali au luat o pauză. Toţi cei din PSD s-au dus să se consulte într-o altă sală, unde a și avut loc incidentul.

Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6 București: „A fost o discuție aprinsă, e adevărat, s-au explicat de ambele părți care sunt motivele. Oamenilor li s-a explicat care este legislația și asta a fost discuția. (n.r., reporter: Eu personal am fost acolo, domnul Bădulescu țipa la dvs și spunea că „Tu ai dat primul”). Atunci întrebați-l pe dânsul dacă este adevărat.

Ulterior, viceprimarul Capitalei a venit în fața jurnaliștilor cu o altă variantă.

Aurelian Bădulescu, viceprimarul Capitalei: „Acesta a înțeles să arunce asupra mea cu o sticlă plină cu apă, lovindu-mă în zona feței. Am reacționat fără să mă mai temperez, în sensul în care m-am aparat. Efectiv acolo a ieșit o încrâncenare, un clinci. (n.r., reporter: Adică v-ați bătut?) Mai pe românește, da”.

Despre altercație a vorbit și primarul Capitalei.

Gabriela Firea, primarul Capitalei: „Un domn primar interesat de scandalul politic, și nu de proiectele Sectorului 6. Acum avea ședință de consiliu local, nu s-a prezentat, a venit aici să facă presiune pe consilierii generali și să se bată. Să-i arunce cu sticlele în cap domnului viceprimar. Lupta politică trebuie să fie una de idei, nu una de mușchi”.

Deși PSD i-a retras sprijinul politic în urma unor tensiuni mai vechi în partid, Aurelian Bădulescu rămâne deocamdată viceprimarul Capitalei. Aseară, el a declarat la un post de televiziune că a minţit la Parchetul General când a fost audiat în dosarul deschis pentru intervenţia violentă de la protestul din 10 august. Bădulescu a motivat că a ales să ascundă adevărul, pentru că „a făcut tot ce i-a stat în putere să tragă cu partidul”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă