Bătaie cruntă între fete, la Constanța. Zeci de tineri au făcut galerie și le-au filmat. Psiholog: Grupul care nu a luat măsuri să stopeze această agresiune e complice

28 octombrie 2022, 16:07

Cele două fete s-au bătut minute în șir, în timp ce tinerii strânși în jurul lor scandau și reacționau la fiecare lovitură a lor. La un moment dat, una dintre tinere a căzut la pământ, iar cealaltă a contiuat să o lovească.

Pe margine, privitorii le-au încurajat ca la o partidă de lupte. Mulți au filmat scenele violente care au și apărut imediat pe rețelele de socializare.

Incidentul a avut loc în Parcul Tăbăcărie, cel mai mare din Constanța.

Potrivit martorilor, cele două tinere s-ar fi bătut pentru un băiat. Conflictul ar fi mocnit între ele câteva zile, până aseară, când s-au hotărât să meargă în parc și să rezolve problema cu pumnii.

Polițiștii fac acum anchetă. Le-au identificat pe cele două fete, una de 14 ani, iar cealaltă de 15. Și au deschis dosar penal pentru pentru tulburarea liniștii și ordinii publice.

Andreea Iliescu, purtător de cuvânt, IPJ Constanţa: Una dintre ele a fost audiată, cealaltă urmează a fi audiată în cursul zilei de mâine, împreună cu reprezentanții legali.

Psihologii explică de ce conflictul a fost atât de violent și de lung.

Elena Stambuli, psiholog, consilier școlar: „Cu siguranță au vrut să-și arate puterea, să-și câștige locul în grup, cele două fete, pentru că, dacă nu ar fi existat audiență, cel mai probabil nu ar fi existat un conflict atât de puternic. Grupul care nu a luat măsuri să stopeze această agresiune e complice„.

În urmă cu două săptămâni, două tinere s-au bătut în curtea unui important colegiu din Constanța. Una dintre ele a depus plângere la Poliție pentru loviri și alte violențe. Eleva agresoare s-a ales cu nota 2 la purtare, iar ambele sunt monitorizare de profesori și de psihologul liceului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite