Baschetbalistul turc Enes Kanter nu a fost lăsat să intre în România prin Otopeni, deoarece autoritățile de la Ankara i-au anulat pașaportul

20 mai 2017, 17:56

UPDATE 18.00 Kanter tocmai s-a îmbarcat într-o cursă British cu escală la Londra și destinația finală SUA, transmite reporterul Alex Costache. Kanter nu are cetățenie americană, dar are green cardul care îi dă drept de rezidență și de muncă în America.

Jucătorul urma să participe, în Bucureşti, la o serie de evenimente de promovare a baschetului, şi să-şi serbeze ziua de naştere.

Enes Kanter a anunțat incidentul pe contul său de Twitter: „Salut! Vreau doar să vă spun că sunt în România, unde mi-au spus că paşaportul meu a fost anulat de ambasada Turciei. Sunt ţinut aici de câteva ore de aceşti 2 poliţişti. Motivul acestei situaţii îl reprezintă vederile mele politice, iar cel care a făcut asta este Recep Tayyip Erdogan, preşedintele Turciei„.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră a precizat pentru TVR că la controlul de frontieră s-a stabilit că paşaportul lui Enes Kanter nu este valid, fiind anulat de statul emitent.

„A venit la 13,20 pe Aeroportul Otopeni, cu o cursă care a făcut escală la Frankfurt şi, la controlul de frontieră, poliţistul de frontieră a constatat că paşaportul nu era valid, fiind anulat de statul emitent. El este cetăţean turc. A venit din SUA, a făcut escală la Frankfurt, unde nu e verificat actul, şi, când a sosit în România, poliţistul de frontieră a constatat că avea anulat documentul. Singura condiţie de a trece frontiera e să ai un document de călătorie valid. Nu i s-a permis intrarea în România şi se va întoarce de unde a venit”, a precizat Poliția de Frontieră, pentru Agerpres.

Jucătorul turc activează la Oklahoma City Thunder pe poziţia de pivot (2,11 m). Acesta a absolvit studiile universitare în Statele Unite, la Kentucky University, şi este al nouălea jucător turc care evoluează în NBA.

Bărbatul nu este reţinut sau blocat, el are posibilitatea să se întoarcă în statul de unde a călătorit.

Din naţionala Turciei a fost exclus din motive politice. Anul trecut, familia l-a dezmoştenit şi a rupt toate legăturile cu el, după ce Enes şi-a exprimat public susţinerea faţă de clericul Fetthulah Gulen. Autorităţile turce susţin că acesta este responsabil de tentativa de puci din iulie, anul trecut. Guvernul de la Ankara consideră că mişcarea gulenistă este o organizație teroristă, iar cei bănuiţi că o susţin au fost puşi pe lista neagră.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă