Basarabenii nu renunță la tradiţia de a tăia porcul în ajunul Crăciunului pe stil vechi. Ritualul sacrificării este însoțit şi de un pahar cu vin roșu

5 ianuarie 2023, 21:13

După 20 de ani în care a lucrat în Italia, Victor Rotaru s-a întors acasă și a înființat o mică fermă în care crește oi și porci.

Oleg a cumpărat un porc de 80 de kilograme. Însoţit de prieteni a început ritualul sacrificării, care necesită multă îndemânare, spune gospodarul.

Sacrificarea porcului înainte de Crăciun este însoțită, tradiţional, și de un pahar cu vin roşu.

Înainte ca porcul să fie tranșat, copiii au putut să îl încalece, aşa cum cere datina. De obicei, femeile nu participă la sacrificare, rolul lor începe când carnea de porc ajunge pe masa din bucătărie, pentru a fi preparată.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă