Basarabeanul Ştefan Botnaru, unul dintre eroii în halate albe din Barcelona. A fost printre primii care au testat pacienţi suspecţi de coronavirus, dar s-a infectat şi el

Situaţie critică în Spania, a doua ţară în lume la numărul de decese provocate de coronavirus. Medicii de acolo se confruntă cu o criză nemaivăzută până acum. Printre aceşti eroi în halate albe se numără şi Ştefan Botnaru, un basarabean de 30 de ani, care îşi face nobila meserie de medic în Barcelona. A fost printre primii care au testat pacienţi suspecţi de coronavirus, dar s-a infectat şi el.

03 Aprilie 2020, 07:57 Știrile TVR |
Medic în Spania
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Ştefan Botnaru este unul dintre eroii în halate albe. S-a luptat cu noul coronavirus într-un spital din Spania chiar când s-a dezlănțuit furtuna care avea să îngenuncheze sistemul medical.

Ștefan făcea gărzi la Unitatea de Primiri Urgențe și a văzut cu ochii lui ce înseamnă disperarea adusă de coronavirus. Nu a stat însă deoparte. A sărit în linia I, să își ajute bolnavii.

Boala însă nu l-a ocolit.

Ştefan Botnaru, medic basarabean stabilit în Spania: "Cu toate că deja de o perioadă pierdusem mirosul şi gustul, simptomele au apărut în a șaptea zi de la contaminare, care s-au manifestat prin oboseală, dureri musculare şi articulare şi congestie nazală. Adică am avut noroc de o formă uşoară, care s-a manifestat printr-o infecţie respiratoare superioară".

Sistemul medical din Spania, spune Ștefan, nu era pregătit să facă faţă acestui uragan epidemiologic, aşa că mulţi medicii au fost trimişi să lupte cu mâinile goale.

Ştefan a urmat un tratament simptomatic şi s-a recuperat în 3 săptămâni. Nu l-a speriat boala, aşa că acum se pregăteşte să revină la muncă, şi nu oriunde! Va merge să îngrijească bolnavii într-un centru COVID-19 care abia acum se amenajează.

Exemplul lui Ştefan Botnaru e o dovadă în plus că în această perioadă salvarea vine de la oamenii cu inima mare și cu putere de muncă.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 32°C 31°C
IASI 28°C 29°C
CLUJ 29°C 29°C
CONSTANTA 28°C 28°C
CRAIOVA 30°C 27°C
BRASOV 28°C 26°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI