Barocamera de la Spitalul Floreasca, încă nefuncțională, a fost achiziționată la un preț de 7 ori mai mare

17 octombrie 2017, 19:49

Barocamera din unitatea pentru marii arși a spitalului Floreasca a fost importată din Germania cu 500.000 de lei de către distribuitorul GrandPharma. Dar, potrivit documentelor din dosarul DNA, acesta o vândut-o cu peste 1,6 milioane de lei către Gemedica.

Firma lui Aurel Galea, partenerul de afaceri al fostului primar Sorin Oprescu, a vândut-o Spitalului Floreasca cu 3,4 milioane de lei. Adică, de 7 ori mai scump. În plus, barocamera este nefuncțională, întrucât nu a putut fi racordată la sistemul de gaze și oxigen al spitalului.

Iată ce le-a declarat un martor procurorilor:  „Camera hiperbară nu a fost racordată la reţeaua de gaze şi la instalaţia de oxigenare ale spitalului nici până în prezent. La începutul anului 2016, Lascăr Ioan mi-a cerut să mut camera în altă locaţie. Eu i-am spus acestuia că aceasta nu poate fi pusă în funcţiune în altă locaţie din cauza specificaţiilor tehnice ale producătorului”. (Declarație martor.  Sursa: dosar DNA)

Cu toate că nici azi nu e funcțională, barocamera de la Floreasca a fost inaugurată în 2015 de ministrul Sănătății de atunci, Nicolae Banicoiu, și șeful clinicii de chirurgie plastică, profesorul doctor Ioan Lascăr.

În octombrie anul trecut, fostul ministru al Sănătății, tehnocratul Vlad Voiculescu, făcea o declarație șocantă despre barocamera de la Floreasca cumpărată în 2013.

Profesorul doctor Ioan Lascăr și fostul manager de la Floreasca, Alexandru Macovei, au fost trimiși ieri în judecată de DNA pentru abuz în serviciu în dosarul barocamerei. Profesorul Lascăr nu a făcut niciodată declarații presei pe această temă.

Au fost trimiși în judecată și firma Gemedica și reprezentantul ei, Aurel Galea. Prejudiciul de peste 8 milioane de lei din dosar este considerat folos necuvenit al acestei firme. Galea este partener de afaceri cu Sorin Oprescu, fostul primar al Capitalei și cu fratele acestuia, Gelu Oprescu. Împreună au clinica Academica din București.

Iar procurorii evidențiază că profesorul Lascăr a și lucrat la această clinică. În plus, Galea i-ar fi achitat cheltuilelile de școlarizare la Geneva și Londra unei nepoate a lui Sorin Oprescu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite