VIDEO Barcelona, invadată de mistreți. Unii dintre ei sunt aproape domesticiți, dar pot fi violenți. Și Shakira a fost atacată, când se plimba cu fiul ei, într-un parc

Barcelona invadată de mistreți
Barcelona invadată de mistreți
18 august 2022, 17:21

Împrejurimile Barcelonei sunt pline de porci mistreți. Unii dintre ei sunt aproape domesticiți. Mișună toată ziua pe străzi, caută prin gunoaie și din când în când le smulg trecătorilor sacoșele cu cumpărături sau sacii de gunoi.

Un localnic povestște: ”Problema este că a devenit ceva normal. S-au înmulțit și s-au împerecheat cu porcii normali, crescuţi pentru carne, e o rasă ciudată. Apoi mănâncă din gunoaie. Turiștii care vin în excursie le dau de mâncare și asta e problema că nu mai sunt animale sălbatice, au ajuns precum pisicile.”

”Ar trebui să fie numărați și să se controleze reproducerea. Pe lângă eventuale atacuri asupra oamenilor cu pungi, pe stradă sunt foarte mulți și pot provoca accidente celor cu motociclete, trotinete sau biciclete”, povestește alt localnic.

Echipe formate din veterinari întind capcane în fiecare seară, pentru a-i prinde. Însă porcii nu sunt eliberați în natură, ci eutanasiați.

”Niciun veterinar nu vrea să omoare animale. Nu ne place asta și nu ar trebui să o facem. Dacă am putea ține sub control factorii sociali și de mediu, atunci nu ar fi nevoie de așa ceva”, afirmă medicul veterinar Carles Conejero.

Specialiștii spun că animalele și-au pierdut instinctele și nu mai pot supraviețui în sălbăticie. Așa că se vor întoarce mereu în zonele locuite. Estimările arată că anul viitor populația de porci mistreți din Spania va depăși 2 milioane de exemplare.

VIDEO Barcelona, invadată de mistreți

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite