Barcelona își reia viața de noapte. Românii care merg în Spania nu mai trebuie să prezinte un test negativ sau dovada vaccinării

Autoritățile spaniole au dat startul vieții de noapte. În regiunile cu o incidență de sub 50 de cazuri la suta de mii de locuitori, cluburile pot primi din nou clienți. La Barcelona, pentru prima oară după mai mult de un an, tinerii au putut să petreacă noaptea în oraș.

21 Iunie 2021, 12:48 Știrile TVR |

Au fost cozi lungi aseară în fața cluburilor de noapte din Barcelona. Acestea s-au redeschis pentru prima oară dupa 15 luni, după ce autoritățile au anunțat reluarea vieții de noapte în regiunile unde timp de 2 săptămâni se înregistrează o incidență a cazurilor mai mică de 50 la suta de mii de locuitori.

Există însă și reguli stricte pentru viața de noapte: deocamdată cluburile se pot umple la cel 50% din capacitate, ora limită pentru închidere este 3 și jumătate dimineața, masca este obligatorie la interior, iar datele clienților sunt cerute la intrare și păstrate timp de o lună în eventualitatea depistării unei infectări.

Reluarea vieții de noapte a coincis și cu o revizuire a riscului epidemiologic al mai multor țări pentru a atrage tot mai mulți turiști.

De astăzi și românii care merg în Spania nu mai trebuie să prezinte un test negativ sau dovada vaccinării, după ce țara noastră a fost scosă de pe lista celor cu risc de infectare. Singura obligativitate rămâne completarea, înainte de călătorie, a formularului privind starea de sănătate, Spain Travel Health.

 

 

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 5°C 6°C
IASI 2°C 1°C
CLUJ 7°C 7°C
CONSTANTA 8°C 8°C
CRAIOVA 4°C 5°C
BRASOV 5°C 6°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI