Bărbatul suspectat că este autorul atentatului de la Istanbul din noaptea de Revelion a fost eliberat

3 ianuarie 2017, 12:59

Presă turcă scrie că atacatorul că ar fi folosit încărcătoare duble pentru a optimiza timpul de reîncărcare şi a ochit în partea superioară a corpului victimelor.

A tras la întâmplare, timp de 7 minute, descărcând 180 de gloanţe. Avea mai multe rânduri de haine şi se crede că şi-a dat jos o parte din ele, înainte să fugă din club.

Atentatul a fost revendicat de gruparea teroristă Stat Islamic.

ACTUALIZARE ORA 20.00 Kîrgîzul suspectat că a comis atentatul din noaptea de Revelion din Istanbul a fost declarat nevinovat, după ce a fost interogat, a anunţat marţi mass-media kîrgîză, citată de France Presse.

ACTUALIZARE, ORA 14.20 Doi cetățeni străini au fost arestați pe aeroportul internațional din Istanbul în legătură cu atacul care a avut loc în noaptea Anul Nou într-un club de noapte din oraș, scriu Reuters și AFP, citând NTV.

Autorităţile turce au confirmat identitatea atentatorului care a ucis 39 de persoane în noaptea de Anul Nou, la un club de noapte din Istanbul. Presa locală relatează că suspectul, care se pare că provine dintr-o ţară din centrul Asiei, a venit în Turcia în noiembrie anul trecut.

Ar fi călătorit spre Turcia cu soţia şi cei doi copii ai săi, tocmai pentru a nu atrage suspiciuni asupra sa.

Potrivit unor elemente preliminare ale anchetei, atacatorul a intrat în Turcia dinspre Siria, țară în care a luptat în numele grupării teroriste Statul Islamic, motiv pentru care pare să fi avut „o bună cunoaștere a armelor de foc”, a informat publicația Hürriyet.

39 de persoane şi-au pierdut viaţa şi 69 au fost rănite în noaptea de Revelion, în urma atacului armat dintr-un club de noapte din Istanbul.

Printre cei decedaţi sunt 16 cetăţeni străini. Unii dintre ei sunt cetăţeni din ţări arabe: Maroc, Liban, Libia, Arabia Saudită, potrivit agenţiei Anadolu. O altă persoană decedată este din Israel, una din Belgia.

Atacatorul, costumat în Moş Crăciun, a deschis focul, la întâmplare, în interiorul clubului, unde se aflau peste 700 de persoane. Potrivit presei turce, ar exista martori care l-au auzit strigând în limba arabă.

Atacatorul nu a fost încă prins.

sursa

agerpres.ro

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite