Bărbatul suspectat că a trimis plicurile-capcană mai multor instituţii spaniole şi ambasadei Ucrainei la Madrid a fost reţinut

25 ianuarie 2023, 13:01

El ar fi trimis plicurile cu explozibili, în noiembrie anul trecut, la sediul guvernului spaniol, la Ministerul Apărării, la două unităţi militare, la ambasada Ucrainei din Madrid şi la consulatul ucrainean din Barcelona. The New York Times scrie că acea campanie de teroare a fost opera unei grupări radicale spaniole, controlate de serviciile militare de la Moscova.

Potrivit presei spaniole, scrisorile au fost trimise în doua etape, prima către guvernul spaniol, prin serviciile normale de poştă şi apoi către ministerul Apărării şi oficiile diplomatice ucrainene.

O persoană a fost rănită uşor în momentul deschiderii unui plic, la ambasada Ucrainei. Suspectul reţinut este acuzat de terorism.

Potrivit presei americane, suspectul ar fi fost membru al Mişcării Imperiale Ruse, o grupare dirijată de către serviciile militare de la Moscova.

Bărbatul reţinut ar fi lucrat ca funcţionar public într-un oraş din nordul Spaniei, locuia singur şi nu se ştia că ar face parte dintr-o grupare politică.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite