Bărbatul mort în timpul furtunii din București, victima nepăsării

21 septembrie 2017, 20:24

Copacul se afla pe o proprietate privată, așa că era datoria proprietarului să-l pună la pământ. Primăria Capitalei spune că există încă din decembrie un aviz pentru tăierea arborelui, însă proprietarul a fost delăsător. Și autoritățile s-au uitat în altă parte aproape un an de zile. O astfel de tragedie se poate repeta  ori de câte ori vântul bate mai tare.

Bărbatul care și-a pierdut viața aseară avea 42 de ani. Era pe drum în timpul celor câteva minute de furtună pentru că a vrut să își ajute sora care locuiește pe strada Viilor din Sectorul 5. Avea să îi ducă un pachet. O rafală de vânt i-a schimbat însă destinul.

Când a coborât din mașină a fost lovit puternic în zona capului de crengile unui copac putred, smuls de vânt. Este arborele pe care sora sa dar și alți vecini ceruseră în repetate rânduri să fie pus la pământ.

Abia după ce viața unui om a fost curmată, Primăria Sectorului 5 a trecut peste hațișurile birocratice și a decis să taie arborele. Proprietarul terenului pe care se afla copacul a cerut și a primit aprobare să-l taie de aproape un an.

De atunci însă, nu a mișcat un deget. Deși este responsabilitatea lui să-l pună la pământ. Nici primăria de sector însă nu a urmărit dacă proprietarul se ține de cuvânt și taie arborele.

Locuitorii din zona în care s-a produs tragedia sunt idignați. Spun că și autoritățile au partea lor de vină pentru că ar fi putut să-l controleze pe proprietar.

Poliția Locală a Sectorului 5 susține însă că „nu are competențe în aces sens”.  Iar primăria de sector se apără și spune că strada Viilor este în administrarea Primariei Capitalei. Un lucru este însă sigur. O astfel de tragedie se poate repeta la următoarea rafală de vânt.

În acest caz, polițiștii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite