Bărbatul din Reșița suspect de coronavirus nu este infectat. “Prima dată nu s-a luat nicio măsură, nu m-au luat în serios”

13 februarie 2020, 09:25

Tânărul asistent medical internat la Timișoara cu suspiciune de coronavirus a răsuflat ușurat când, la miezul nopții, a aflat că rezultatele analizelor sunt negative.

El a povestit pentru Știrile TVR cum a ajuns la spital, după ce s-a întors din Germania: “Prima dată nu s-a luat nicio măsură, nu m-au luat în serios. Eu am sunat de acasă şi am spus că am o gripă, probabil, dar şi că am avut contact cu coronavirus, dar am fost foarte bine protejat. Şi cei de la telefon mi-au zis: Bine, vino la urgenţe să te vadă doctorii. Am zis, Păi nu trebuie să fiu izolat sau nu-i nici un fel de pericol? ‘Vino prima dată la urgenţe să te vadă medicii’. Am ajuns la urgenţe, m-au văzut medicii, după aceea m-au trimis la spitalul de Boli Infecţioase, tot din Reşiţa, după aceea am venit înapoi şi după aceea m-au izolat şi m-au trimis la Timişoara.”

Acum, bărbatul se simte mai bine. A fost mutat pe secție și s-a renunțat la măsurile speciale instituție în ziua în care a fost internat.

El spune că e așteptat din nou la muncă, în spitalul din Germania. De la medicii de acolo a aflat că pacienții testați pozitiv cu coronavirus au scăpat de pericol. Iar cei care i-au tratat au fost bine protejați.

____________________

Deși rezultatul este negativ pentru coronavirus, bărbatul, care este asistent medical, rămâne internat în spital încă o zi.

Analizele au fost gata la miezul nopții. Iar concluzia este ca el are o formă de viroză de sezon provocată de rinovirus. Iar aceasta afecțiune nu ridica probleme deosebite. Medicii care îl îngrijesc spun că starea lui este mai bună acum.

Nu mai are febra și a fost deja mutat pe secție. Practic, s-a renunțat la măsurile speciale instituite în ziua în care a fost internat…și anume izolarea într-o rezervă specială, unde cadrele medicale au intrat doar cu echipament special de protecție.

Reprezentanții spitalului au anunțat că vineri pacientul va fi externat. Alertă s-a dat după ce tânărul a ajuns la spital cu febră și tuse și a spus medicilor că lucrează într-un spital din Munchen, unde ar fi intrat în contact cu pacienți infectați cu noul virus.

Joi dimineață, ministrul Sănătății a precizat că până la sfârșitul săptămânii analizele și tratamentul pentru suspiciunile și eventualele infecții cu coronavirus se vor face și în alte trei centre din țară, nu doar în Capitală.

Bărbatul are 25 de ani și este asistent medical la un spital din apropiere de Munchen, acolo unde este internată o familie infectată cu coronavirus.

Pe 5 februarie a intrat ultima dată în contact cu bolnavii. Două zile mai târziu a venit în România.

Medicii i-au recoltat pacientului probe pe care le-au trimis la Institutul Matei Balș din București. Tânărul a fost testat și pentru gripă, dar rezultatele au ieșit negative.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite