Bărbatul din Iași acuzat că ar fi traficat zeci de fete cărora le promitea că vor ajunge top modele a fost eliberat de instanță

17 noiembrie 2022, 16:20

Fondatorul asociaţiei Kasta Morrely din Iaşi, Morel Bolea, neagă orice acuzaţie a DIICOT.

Morel Bolea, suspect: Am prezentat astăzi la Tribunal documente, o parte din ele că restul mi le-a ridicat DIICOT-ul, că eu am fost arestat fără să mi se spună pentru ce. Decât la urmă şi atât, adică, ce să spun, a fost o făcătură.

Şi avocatul barbatului acuzat de DIICOT de trafic de minori spune că nu există nicio probă.

Surse judiciare spun că acest caz a fost chiar în atenţia autorităţilor americane, fiind unul dintre scandalurile care au ţinut până de curând România pe lista roşie a traficanţilor internaţionali de persoane.

Mai multe tinere au povestit traumele prin care au trecut după ce au apelat la agenţia de modele.

Una dintre ele, în vârstă de 31 de ani, locuiește acum în străinătate. A declarat pentru Știrile TVR că a fost racolată de bărbatul anchetat de DIICOT când avea 15 ani, cu promisiunea că va deveni model de top.

Diana, victimă: Eu am fost de acord şi am zis, OK, hai să vedem ce se întâmplă. Am fost la ei la sediu, am făcut două-trei poze şi de atunci a început tot. A început să mă convingă să chiulesc de la şcoală ca să stau în sediu. Ajunsesem să stau de la 9 până la miezul nopţii şi să mă duc acasă cu ultimul maxi-taxi. Deveneam din ce în ce mai îndoctrinată de el.

Poliţiştii ieşeni coordonaţi de un procuror DIICOT au descins săptămâna trecută la casa unde locuia suspectul împreună cu mai multe tinere, în comuna Miroslava.

Bărbatul este cercetat acum în libertate pentru trafic de minori, iar ancheta continuă pentru identificarea altor eventuale victime.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite