Bărbatul din București care şi-a rănit concubina şi a incendiat apartamentul a fost arestat preventiv

17 ianuarie 2023, 12:56

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti l-au reţinut pe bărbatul care şi-a rănit concubina cu un cuţit, în prezenţa copilului acesteia, în vârstă de 8 ani, după care a incendiat locuinţa în care se aflau.

Procurorii PTB au pus în mişcare acţiunea penală şi au luat măsura reţinerii faţă de persoana în cauză, acuzată de tentativă de omor asupra unui membru de familie şi distrugere prin incendiere.

Potrivit anchetatorilor, în noaptea de 15 spre 16 ianuarie, în timp ce se afla într-un imobil din Sectorul 5, unde locuia cu concubina, copilul în vârstă de 8 ani şi cu mama sa, inculpatul – de 45 de ani a exercitat violenţe fizice asupra concubinei folosind şi un cuţit, cu care a înjunghiat-o în zona gâtului şi pieptului.

Pe 16 ianuarie, în jurul orei 13,20, inculpatul a apelat video membri ai familiei victimei, pentru a-i anunţa despre ce îi făcuse acesteia, arătându-le victima în starea în care se afla, ameninţându-i şi pe aceştia cu moartea. Ulterior, inculpatul a lăsat victima la etajul imobilului şi a turnat carburant la parter, incendiind podeaua şi mobilierul.

Poliţiştii Secţiei 24, alertaţi prin apel 112 de către membrii familiei victimei, au intervenit în jurul orei 13,55 şi l-au prins pe inculpatul care a încercat să se refugieze în locuinţa cuprinsă de incendiu.

De asemenea, poliţiştii au escaladat peretele imobilului şi au pătruns la nivelul superior, unde au găsit victima pe care au scos-o în balcon, fiind preluată de pompierii din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, sosiţi pentru lichidarea incendiului.

Victima a fost transportată la spital unde a fost supusă unei intervenţii chirurgicale, constatându-se existenţa a şapte plăgi înjunghiate.

Procurorii spun că, la o parte din agresiuni, a asistat şi fiul în vârstă de 8 ani al cuplului, dar şi că, anterior incendierii locuinţei, inculpatul i-a scos afară din imobil pe mama şi fiul său.

Agresorul urmează a fi prezentat în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Omoruri.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite