Bărbatul care ar fi amenințat-o pe jurnalista Emilia Șercan este ofițer de poliție

24 aprilie 2019, 10:53

Anchetatorii l-au reținut pe Adrian Bărbulescu în timp ce se afla în Slatina, alături de iubita lui, și spun că au indicii sigure că el este cel care i-a trimis jurnalistei Emilia Șercan amenințările cu moartea. Doar că nimeni nu se aștepta ca suspectul să fie chiar ofițer de poliție.

Tânărul a absolvit Academia „Alexandru Ioan Cuza” în urmă cu un an, iar apoi a rămas angajat în instituție.

Polițiștii au făcut o percheziție la domiciliul lui și apoi l-au dus pe bărbat la audieri, în Capitală.

Potrivit surselor judiciare, primul lucru pe care l-au făcut anchetatorii a fost să afle numărul de pe care s-a trimis mesajul. Apoi a fost căutat proprietarul, iar acesta a făcut o greșeală – ar fi folosit de două ori aceeași cartelă, și astfel a putut fi localizat.

Emilia Șercan este convinsă că tânărul ofițer ar fi numai un pion într-un joc pus la cale de alții. Mai ales că tânărul nu pregătea o lucrare de doctorat și nici nu era vizat de vreo anchetă jurnalistică.

În urmă cu o săptămână, Emilia Șercan a anunțat că a primit amenințări cu moartea și a depus plângere la poliție. Jurnalista era avertizată să înceteze orice investigație, în caz contrar ar fi urmat să treacă printr-un calvar. Ea a cenzurat mesajul atunci când l-a făcut public, pentru a-și proteja familia.

Surse autorizate subliniază că textul trimis jurnalistei a fost scris la plural pentru a crea senzația că este vorba despre un grup deranjat de anchetele acesteia.

Emilia Șercan spune că nu se simte deloc mai liniștită după acțiunea poliției.

Jurnalista a devenit cunoscută pentru investigațiile sale, care vizează lucrările de doctorat plagiate ale demnitarilor și ale unor persoane ajunse în poziții cheie, absolvente ale Academiei de Poliție.

__________________________

ACTUALIZARE Poliţiştii l-au identificat pe bărbatul care a ameninţat-o pe jurnalista Emilia Şercan, el fiind ofiţer de poliţie, angajat al Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti, au precizat, pentru Agerpres, surse judiciare.

Ofiţerul de poliţie Adrian George Bărbulescu a fost depistat pe raza municipiului Slatina şi va fi adus, în calitate de suspect, la Bucureşti, unde sunt puse în aplicare două mandate de percheziţie, informează sursele citate.

Emilia Șercan și-a exprimat pe Facebook starea de consternare în legătură cu statutul persoanei care a amenințat-o.

Jurnalista a anunţat săptămâna trecută, pe Facebook, că a fost ameninţată. „Luni seara, la ora 21,05, am primit un mesaj de ameninţare cu moartea. Mesajul vine în contextul în care de trei săptămâni public în mod constant informaţii despre tezele de doctorat plagiate de la Academia de Poliţie, instituţie aflată în subordinea Ministerului de Interne, iar alte materiale erau în pregătire”.

Săptămâna trecută, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, îşi arăta preocuparea faţă de ameninţarea primită de jurnalista Emilia Şercan, ea anunţând atunci că poliţiştii efectuează o anchetă în acest caz.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite