Bărbatul care a fost supus unui transplant pulmonar se simte bine. Intervenția a fost o premieră pentru România

19 aprilie 2018, 14:41

Pacientul este afebril, cooperant și comunicativ. El a fost conștient încă de aseară și a vorbit cu echipa medicală, se arată într-un comunicat al Spitalului Clinic „Sfânta Maria”, din Capitală.

Conform procedurilor, în primele săptămâni după intervenție, pacientul rămâne internat în secția de Anestezie și Terapie Intensivă.

Primul transplant de plămâni în ţara noastră s-a făcut miercuri la Spitalul Sfânta Maria din Capitală, la un an și jumătate de la deschiderea secției speciale. Operația a fost una reușită dar acum se pune întrebarea unde și cum va fi îngrijit post-transplant tânărul, pentru că un astfel de centru nu există în România.

Profesorul Walter Klepetko, şeful Departamentului de Chirurgie Toracică de la Universitatea din Viena, specialist recunoscut la nivel mondial în domeniul transplantului de plămâni şi cord-plămâni, susține că România are nevoie de un sistem bine organizat pentru astfel de cazuri.

Echipa medicală l-a avut ca operator pe dr. Igor Tudorache, un medic român, sosit de urgenţă din Germania, alături de doi chirurgi din Spitalul Clinic „Sfânta Maria”, echipa de anestezie și echipa de asistente specializate pe bloc operator din același spital.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite