Bărbatul care a exploatat sexual și a împins la suicid o tânără din Galați a fost prins. Este acuzat de mai multe infracțiuni şi a fost plasat în arest preventiv

30 martie 2023, 18:29

Pe 25 iunie anul trecut, o tânără de numai 18 ani a sărit de la etajul 5 al unui bloc din Capitală. Era un act sinucigaș motivat de faptul că bărbatul de care se îndrăgostise și pe care îl considera iubit, de fapt o exploata pentru prostituție. Erau împreună din toamna anului 2021, iar tânăra, după câteva luni, și-a dat seama că este doar o unealtă.

”În perioada aprilie-iunie 2022 persoana bănuită ar fi exploatat persoana vătămată prin obligarea practicării prostituției în Cluj și București și în străinătate în Germania”, a declarat un ofițer BCCO din Galați.

Cei care au cunoscut-o pe tânără, inclusiv profesorii de la liceul unde învăța, au doar vorbe frumoase de ea. Doar că la 17 ani s-a îndrăgostit fatal de un bărbat care s-a prezentat cu o altă față la început.

”Un copil de excepție, un copil foarte bun. În clasele IX – XI până în luna martie, până când a venit la școală, un copil cu bursa de merit cu note de peste 9, cu un comportament ireproșabil’‘, a spus Corina Găvrilă, director al Liceului „Dumitru Moţoc” din Galați.

Surse judiciare spun că la început, în Galați, cel de care se îndrăgostise fata o folosea pentru a păcăli bărbați din străinătate cu potențiale relații intime. Fata credea că este o joacă, deși le trimitea victimelor mesaje și clipuri video convingătoare, iar bărbații îi virau în cont sute de euro pentru bilete de avion.

Cel care profita de naivitatea tinerei a trecut însă la următorul pas, i-a cerut să se prostitueze pentru bani. Cel pe care îl vedea ca partener a devenit tot mai agresiv, îi reproșa că nu muncește destul şi nu obţine suficienţi bani. El folosea toate câștigurile pentru droguri.

Surse judiciare spun că după o discuţie telefonică foarte dură, tânăra s-a sinucis pe 25 iunie 2022. Sunt specialiști care susţin că şi clienţii sunt vinovaţi pentru că se folosesc de victime ale exploatării sexuale.

”Avem o persoană care e ținută într-un apartament, o persoană pe care o vedem vulnerabilă, o vedem bătută și atunci sunt semnale clare că trebuie să luăm atitudine, să anunțăm, atitudine, nu doar să plătim și să considerăm că nu ne privește. Drama acestei fete ar fi putut fi evitată dacă clienții pe care i-a avut în fiecare zi ar fi semnalt acest caz”, a declarat Mihaela Drăguș, purtător de cuvânt ANITP.

Acum două zile polițiștii și procurorii gălățeni au reușit să îl aresteze pe bărbatul care a exploatat-o sexual pe tânăra care şi-a luat viaţa. Este acuzat de trafic de persoane și deținere de droguri şi a fost plasast în arest preventiv.

La numărul de urgență 119 se pot semnala cazurile de abuz asupra copiiilor.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite